Λαθρομετανάστες χτυπούν νεκροταφεία – Μαγειρεύουν με λάδι από τάφους(!)nekrotafeioΔεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι ιστορίες ανθρώπινης εξαθλίωσης και τα κρούσματα κλοπών ακόμα και κατοικίδιων για λόγους επιβίωσης σε κάθε γειτονιά.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας φαίνεται ότι έβαλαν στόχο το λάδι από τα καντήλια νεκροταφείων του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οικιακή χρήση.

Λόγω της ακραίας φτώχειας, μετανάστες προσφεύγουν στην έσχατη λύση του ανοίγματος τάφων, προκειμένου να βρουν κοσμήματα και χρυσαφικά, για να τα πουλήσουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών του νομού Ηρακλείου, σκοπός των απελπισμένων δεν είναι μόνο να ανοίξουν τάφους,  αλλά και να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο Κρήτης, αντέδρασαν, όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν τάφους ανοιγμένους και τα καντήλια άδεια από λάδι.

Την ίδια στιγμής, κάτοικοι του Πύργου που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο, το πρωί του Σαββάτου, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν, καθώς σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες, ενώ οι δράστες είχαν πάρει το λάδι από τα καντήλια.

Ο δήμαρχος του δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.