Καταδικάστηκε ο Βοσκόπουλος – Βαριά ποινή για φοροδιαφυγή

voskopoylos_me_gkerekou

Ένοχο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, κρίθηκε από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, ενώ το δικαστήριο έδωσε και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής, με 5 ευρώ την ημέρα.

Η υπόθεση αφορά την υπόθεση των οφειλών του στην εφορία για την περίοδο 1993-1997. Το ποσό με τις προσαυξήσεις άγγιξε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο να του επιβάλλει φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Ο διάσημος τραγουδιστής δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Β. Δημακόπουλο.

Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος, όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπραττε η πρώην σύζυγός του, κ. Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, κ. Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του και δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Κατέθεσε, επίσης, ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του είναι δεσμευμένα.

news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.