Και τους αλλάζουν δουλειά και τους κόβουν λεφτά!92B3CF9006DACB9C0CEF9690328EAB96Χαμένοι βγαίνουν όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μεταταγούν σε άλλη υπηρεσία στην οποία προβλέπονται χαμηλότερες αποδοχές από εκείνες που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Με την κατάργηση των ειδικών  διατάξεων, δεν θα τους καταβάλλεται εφεξής το επιπλέον ποσό που ελάμβαναν μέχρι σήμερα ως προσωπική διαφορά προκειμένου να μειώνονται οι απώλειες στο εισόδημά τους.  

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών:

–   Το ποσό της προσωπικής διαφοράς χάνουν όσοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε υπηρεσία του Δημοσίου το 2010 ενώ
–   δεν το λαμβάνουν πλέον όσοι μετατάσσονται μετά την 1-1-2011.
–   Θα καταβάλλεται όμως σε όσους είχαν μεταταχθεί μέχρι το τέλος του 2009, αν και ήδη ψαλιδισμένο στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών στα επιδόματα.  

Πέραν τούτου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σαχινίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης είχαν συνάντηση πριν από λίγο με την ΑΔΕΔΥ και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν με τα επικουρικά και μετοχικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων.

PROTO THEMA

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.