Το “καυτό” VW Golf R!



3_D356A35D40DD9099C0FA428AD247Το Golf R μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας, αφού είναι απίστευτα καλό. Mε δίλιτρο turbo κινητήρα 270 PS, ειδικά ενισχυμένη ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη, ανάρτηση DCC -χαμηλωμένη κατά 25 mm, με σκληρά σινεμπλόκ, παχύτερες αντιστρεπτικές και ενισχυμένα ελατήρια αμορτισέρ-, κιβώτιο 6άρι DSG και 4κίνηση 4MOTION.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 4ης γενιάς, που αντιδρά άμεσα μεταφέροντας πίσω όση ροπή είναι απαραίτητη.
Επίσης, σε ακραίες περιπτώσεις όπως της επιτάχυνσης από στάση με τέρμα γκάζι το σύστημα προλαβαίνει το σπινάρισμα στέλνοντας εκ των προτέρων περισσότερη ροπή πίσω.
Το αυτοκίνητο δοκιμής μας διέθετε 2 εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα που χρεώνονται έξτρα. Η χοντρή στεφάνη του τιμονιού βελτιώνει ακόμη περισσότερο την κορυφαία αίσθηση που φτάνει στα χέρια του οδηγού.
Πιθανόν πολλοί αναρωτιέστε πώς στέκεται το Golf R σε σχέση με το Audi S3. Στα ίσα είναι η απάντηση. Πέραν του τι αισθάνεσαι και η γλώσσα των αριθμών είναι αποκαλυπτική.
Το 6αρι κιβώτιο αλλάζει αστραπιαία – το συγκρίνουμε σε αμεσότητα μόνο με το MDCT της BMW. Το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι ουδέτερο, ο οδηγός μπορεί να γράψει απίστευτες τροχιές με ταχύτητες πολύ πάνω από τα όρια της νομιμότητας και της λογικής. Το R παραμένει αγέρωχο και αποτελεσματικό ακόμη και υπό πίεση.
Φυσικά δεν είναι εύκολο να πλησιάσεις τα όριά του σε δημόσιο δρόμο, όμως η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις είναι κοφτερή. Σημαδεύεις, στρίβεις και το R εκτελεί χωρίς δισταγμούς και χαζομάρες, όπως κόβει ένα καλό μαχαίρι…

Η δύναμη του κινητήρα είναι αστείρευτη και η διαρκής αίσθηση επιτάχυνσης στην πλάτη σε γαργαλά ευχάριστα.
Σε κλειστό κομμάτι με στροφές το Golf μοιάζει με ανεμοστρόβιλο. Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και αφήνει πίσω του συντρίμμια.
Για να μην μπερδευτείτε με κάποιο κοινό Golf, έχει τις εξατμίσεις στο κέντρο του προφυλακτήρα.
Οπως όλα τα ωραία σ’ αυτή τη ζωή, έτσι και το Golf αυτό κοστίζει. Η τιμή του ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και εδώ μπαίνουν στη συζήτηση εκτός από το S3 και τα Impreza Sti και Mitsubishi EVO. Κατανοώ το ελαφρό μειδίαμα στα χείλη σας και εγώ έτσι αντιδρούσα προτού οδηγήσω το R όταν διάβαζα συγκρίσεις με τα ιαπωνικά «τέρατα». Στην πραγματικότητα όμως το R είναι εξίσου αποτελεσματικό και κολακεύει περισσότερο τον μέσο οδηγό απ’ ό,τι τα σκληροπυρηνικά EVO και Sti.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.984 cc
Ισχύς: 270 PS /6.000 rpm
Ροπή:    35.7 kgm /2.500-5.000 rpm
Μετάδοση: Σε όλους τους τροχούς
Κιβώτιο: Ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη 6 σχ.
Τελική ταχύτητα: 250 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 6,2 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 14,9 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 199 gr/km
Βάρος: 1.466 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.212/1.779/1.461mm
Χώρος αποσκευών: 350 lt
Τιμή: 50.690 ευρώ

protothema.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.