Έρχονται τα φρουτάκια από το 2011froutakia_516_355Μέχρι τώρα ισχύει η καθολική απαγόρευση, η οποία έχει οδηγήσει στον παράνομο τζόγο με τζίρο άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Με το νέο έτος εκτός από τα φρουτάκια που έρχονται, αναμένονται και ριζικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια, με το υπουργείο Οικονομικών να φιλοδοξεί να βάλει στα κρατικά ταμεία ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με το ισχύων καθεστώς, απαγορεύονται τα τεχνικά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και οποιαδήποτε άλλη παιχνιδομηχανή, κάτι που κρίθηκε παράνομο με την Ελλάδα να καταδικάζεται από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παραβίαση διατάξεων για τις ελευθερίες κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών.

Μάλιστα, αυτή η ολική απαγόρευση ήταν εκείνη που οδήγησε στην παρανομία, καθώς ο παράνομος τζίρος από τα τυχερά παιχνίδια εκτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά από αυτά τα χρήματα το ελληνικό δημόσιο δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθείται, για το 2011 θα προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ από την έκδοση αδειών και περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιχνιδιών, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα εισπράττονται σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις προτάσεις, προωθείται η διενέργεια τυχερών παιχνιδιών μετά από αδειοδότηση και σύσταση ειδικού φορέα, ο οποίος θα παρακολουθεί την αγορά. Μάλιστα, αναμένεται να θεσπιστούν κανόνες, προκειμένου να προστατεύονται οι ανήλικοι, κανόνες που θα αναφέρουν ελάχιστο κόστος συμμετοχής στο παιχνίδι ή στο στοίχημα, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία ατομικής κάρτας παίκτη, προκειμένου να ελέγχεται η ηλικία και οι συναλλαγές.

Επίσης, θα προβλέπεται φορολόγηση με διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, φόρο παιχνιδιού και στοιχήματος για τον κύκλο εργασιών και φόρος επί των κερδών των παικτών, όπως και στην περίπτωση των λαχείων.

newsit.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.