Συναγερμό σήμανε το FBI για μία… Barbie2E6FB9A9F32B1D60F64B2B85E13E3C21Συναγερμός στο Διαδίκτυο σήμανε το FΒΙ για μία νέα κούκλα Μπάρμπι, τη Barbie Video Girl Doll. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη κούκλα φέρει στο στήθος της μια μικροσκοπική κάμερα και το FΒΙ προειδοποιεί ότι το παιχνίδι μπορεί με εύκολο τρόπο να χρησιμοποιηθεί για παιδική πορνογραφία.

Η προειδοποίηση, που εκδόθηκε από το γραφείο του FBI στο Σακραμέντο στις 30 Νοεμβρίου με τον τίτλο «Barbie Video Girl: Μία πιθανή μέθοδος παραγωγής παιδικής πορνογραφίας», αναφέρει ότι η κάμερα της κούκλας μπορεί να καταγράψει περισσότερα από 30 λεπτά ταινίας και στη συνέχεια να τα «ανεβάσει» στον υπολογιστή.

Ο συναγερμός του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληφοροριών καλύφθηκε δημοσιογραφικά καθώς εστάλη κατά λάθος σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Εκπρόσωπος του FBI υποβάθμισε τη σημασία του μηνύματος και τόνισε ότι ήταν προς ενημέρωση των αστυνομικών αρχών.

Η αποκαλουμενη Barbie Video Girl Doll, που κατασκευάζεται από την εταιρία παιχνιδιών Mattel, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο που μας πέρασε και φέρει την ενσωματωμένη μικροκάμερα στο στήθος της κούκλας μέσα σε ένα «μικροσκοπικό ντουλαπάκι».

Η “ταινία” της κάμερας μπορεί να προβληθεί σε οθόνη LCD που βρίσκεται στην πλάτη της κούκλας ή να “ανέβει” σε υπολογιστή. Στην προειδοποίηση του FBI δεν αναφέρεται εάν υπάρχει η δυνατότητα φόρτωσης της “ταινίας” στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρίας, η κούκλα πωλείται 49,99 δολάρια και μπορεί να είναι υποψήφια για τον τίτλο ” Το παιχνίδι της χρονιάς του 2011″.

protothema.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.