Βάλτε τον κρόκο Κοζάνης στην κουζίνα σας



krokos_kozanisΤον τελευταίο καιρό ακούμε ολοένα και περισσότερο για τον κρόκο Κοζάνης και τη θετική επίδρασή του στη διατροφή μας. Ο κρόκος Κοζάνης ή σαφράν ή ζαφορά θεωρείται από τους καλά ενημερωμένους διατροφολόγους ως η ουσία με τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση και συνεπώς με μεγάλη συμβολή στην ευεξία και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Τα στίγματα κρόκου Κοζάνης, αλλά και τα νέα βιολογικά αφεψήματα με το πολύτιμο αυτό συστατικό «προσφέρονται» για πειραματισμούς στην κουζίνα, δίνοντας μία ενδιαφέρουσα τροπή σε παραδοσιακές και νέες συνταγές.
Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να δώσετε μια γκουρμέ μορφή στο παραδοσιακό ποπ-κορν, προσθέτοντας ελάχιστα γραμμάρια σαφράν.
Θα χρειαστείτε:

-1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο

-1 σακουλάκι καλαμπόκι για ποπ-κορν

-1/4 κουταλάκι θρυμματισμένα νήματα κρόκου

-3 κουταλιές φιστικοβούτυρο λιωμένο

-λίγο αλάτι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το καλαμπόκι και σκεπάζουμε αμέσως τη κατσαρόλα. Αρχίζουμε να την κουνάμε ελαφρά, έως ότου σκάσει το καλαμπόκι και το βγάζουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το κρόκο και το περιχύνουμε στο καλαμπόκι, μαζί με το αλάτι.
Είναι ο πιο υγιεινός και νόστιμος τρόπος για να φάτε ποπ-κορν βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία.

zougla.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.