Λουκέτο στα μισά ΚΕΠ της χώρας



KEPΜε «ξαφνικό θάνατο» λόγω …μνημονίου, κινδυνεύουν πλέον των μισών από τα 1.077 ΚΕΠ της χώρας. Οι εντολές της τρόικας προς το Υπουργείο Οικονομικών  για περικοπές των λειτουργικών εξόδων οδηγούν μαθηματικά στον περιορισμό του αριθμού τους. Στόχος είναι, με εξαίρεση τα μεγάλα αστικά κέντρα, να υπάρχει μόνο ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο του «Καλλικράτη», σύμφωνα με ρεπορταζ του «Αδέσμευτου Τύπου».
Οσο για το προσωπικό τους, που ανέρχεται σε περίπου 3.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.389 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί δραματικά.

Άνεργοι θα βρεθούν από 1-1-2011 πάνω από 500 συμβασιούχοι, οι περισσότεροι με εμπειρία άνω των τεσσάρων ετών.
Ηδη το υπουργείο Εσωτερικών τούς έχει διαμηνύσει ότι δεν θ’ ανανεώσει τις συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης κατηγορίας να προετοιμάζονται για την κατάθεση μαζικών προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Συνέπεια όλων των παραπάνω θα είναι ο θεσμός να οδηγηθεί σε μαρασμό, παρότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, που σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%, θεωρούν τα ΚΕΠ ως πιο αποτελεσματική δημόσια υπηρεσία και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Σύμφωνα με μελέτες καθημερινά εξυπηρετούνται απ’ αυτά πάνω από 60.000 πολίτες, ήτοι 300.000 εβδομαδιαίως και πάνω από 7.000.000 ετησίως.

politis-gr.com


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.