Κοζάνη: Αρνητικό το μέλλον για την ηλεκτρική ενέργειαdei_aerophotoΤην έντονη αντίδρασή του για τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας της χώρας μας, εξέφρασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του.
Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Νομαρχικό Συμβούλιο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η πρόθεση της κυβέρνησης να πωλήσει ή να εκχωρήσει με ισοδύναμους τρόπους το 40% της λιγνιτικής παραγωγής σε ιδιωτικά συμφέροντα, σε καμιά περίπτωση δεν ενισχύει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και δεν συνιστά απελευθέρωση.
Μειώνει σημαντικά τη δυναμική της ΔΕΗ και παραδίδει όλη την επενδεδυμένη δομή και τεχνογνωσία της στους ιδιώτες.
Ταυτόχρονα χαρίζει ουσιαστικά, μέσω της εκχώρησης των υποδομών, τους φυσικούς πόρους του λιγνίτη και των υδάτων της Δυτικής Μακεδονίας σε «επενδυτές» άγνωστης προέλευσης και συμφερόντων.
Οι πολίτες του ενεργειακού κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση των δομών της ΔΕΗ, χωρίς όμως να αρνούμαστε νέες επενδύσεις.
Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που διέκριναν την έως τώρα παρουσία της.
Η ιδιωτικοποίησή της ή η μεταπρατική εκμετάλλευσή της θα βρουν αντίθετους όλους τους πολίτες της περιοχής μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει με τις επιλογές της το φυσικό πλούτο του λιγνίτη και του υδάτινου δυναμικού της Δυτικής Μακεδονίας για ουσιώδεις λόγους εθνικού συμφέροντος.
Σε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας θα είναι δυναμική.»

naftemporiki.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.