Το ΤΕΕ για πώληση μονάδων της ΔΕΗ



tee11Δραματικές και πρωτίστως μη προβλέψιμες αλλαγές της οικονομικής δραστηριότητας στη Δυτική Μακεδονία θα επιφέρει η ενδεχόμενη πώληση μέρους των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ. Τα παραπάνω αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ / Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, η οποία όπως τονίζει, στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και θεωρεί ότι τα εναλλακτικά σενάρια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από την αναγκαία τεκμηρίωση, σχετικά με τις οικονομικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις στην περιοχή εφαρμογής τους, δηλαδή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Παράλληλα το ΤΕΕ θέτει μια σειρά από σχετικά ερωτήματα, όπως για το πότε θα ανακοινωθεί το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ Α.Ε. για την επόμενη πενταετία; Εάν συνεχίζεται ή όχι το επενδυτικό πρόγραμμα της Επιχείρησης στη Δυτική Μακεδονία. Εάν σχεδιάζεται και πώς, η μεταλιγνιτική εποχή στο μεγαλύτερο Ενεργειακό Κέντρο της Ελλάδας; Τι θα συμβεί με τις θέσεις εργασίας και με τις υποχρεωτικές, αλλά και αναμενόμενες περιβαλλοντικές επενδύσεις της ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή μας; Και τέλος εάν θα δοθεί ικανός χρόνος για την αναγκαία δημόσια διαβούλευση;

ΕΡΑ Κοζάνης


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.