Οδυνηρές ήττες για Εορδαϊκό και Κοζάνη



1eordaikosΚαθόλου καλά δεν εξελίχθηκε η 9η αγωνιστική για Εορδαϊκό και Κοζάνη αφού και οι δύο γνώρισαν την ήττα. Ο Εορδαϊκός αν και προηγήθηκε δέχτηκε 2 «φτηνά» γκολ από μια μέτρια ομάδα όπως ήταν ο Τύρναβος για να χάσει με 2-1, ενώ η Κοζάνη γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Οδυσσέα Αναγέννησης με 0-1 και οπισθοχώρησε επικίνδυνα στην βαθμολογία.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 2-1

Αν και ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι στο Τύρναβο ο Εορδαϊκός, τελικά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ισοπαλία, αφού οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πήραν μια νίκη ανάσα για τη συνέχεια.

Ο Εορδαϊκός μέχρι το 60 ήταν κυρίαρχος και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ αλλά δεν κατάφερε. Έτσι στη συνέχεια ο Τύρναβος βγήκε μπροστά και αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες, πέτυχε τελικά το γκολ της νίκης σε μια φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Εορδαϊκού!!!!!

Φάσεις-γκολ

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Εορδαϊκός και μόλις στο 3ο ο Πασιαλής με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε ένα τέταρτο μετά όταν ο Γρηγορίου αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε το δυνατό σουτ η μπάλα πήρε περίεργη τροχία ξεγέλασε τον Λοντίγκιν που απέκρουσε μεν, μέσα από το γραμμή δε για να γίνει το 1-1.

Από εκεί και μετά ο Εορδαϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 20ο ο Προβίδας μόνος μέσα στην περιοχή σούταρε αλλά ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα ο Κλάζογλου έβαλε σωτήρια το πόδι του, κόντραρε την μπάλα και αυτή βγήκε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Εορδαϊκός μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 47ο ο Τομαράς έβγαλε κάθετη μπαλιά για το Μουδούρογλου που εκμεταλλευόμενος την αργή άμυνα του Τυρνάβου μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια.

Στο 60ο νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εορδαϊκό όταν ο Τομαράς εκτέλεσε φάουλ ο Κουτσουρές σηκώθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Στα επόμενα λεπτά ο Τύρναβος ισορρόπησε και στο 68ο ο Κλάζογλου βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ και στο 70ο οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Χριστοδούλου πέρασε και τον Λοντίγκιν αλλά λίγο πριν σουτάρει τον πρόλαβε ο Δεληζήσης και έκοψε.

Οι γηπεδούχοι όμως είχαν πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα και στο 72ο έκαναν το 2-1.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εορδαϊκού οι αμυντικοί απομάκρυναν και έβγαλαν την ομάδα τους στη κόντρα, ο Ταφαρλής δεν έκανε φάουλ και ο Ριζούλης δεν πρόλαβε τον Χριστοδούλου που προχώρησε και πλάσαρε τον Λοντίγκιν για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα το φάουλ του Χιτζίδη πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να λήξει το παιχνίδι 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου ο Εορδαϊκός έχασε με 2 «φτηνά» γκολ, από μια ομάδα που δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πρασατζής (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χατζηνάκος, Μπουτζουκίδης (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Σιάτρας, Καραναστάσης, Κ. Σκούπρας, Γρηγορίου, Κλάζογλου.

Τύρναβος: Καραναστάσης, Κ. Σκούπρας, Β. Σκούπρας, Κλάζογλου, Σιάτρας, Γρηγορίου, Κ. Μάγγος, Τσιρογιάννης (46ο Κράββαρης), Θ. Μάγγος (57ο Χριστοδούλου), Μουρατίδης (75ο Αντωνόπουλος), Κουβελάς.

Εορδαϊκός: Λοντίγκιν, Ριζούλης (85ο Κατσίκης), Κουρούπης (46ο Μπανούσης), Δεληζήσης, Τσιανάκας, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Τομαράς, Πασιαλής (65ο Ταφαρλής), Χιτζίδης, Προβίδας.

ΜΕ ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ… ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (0-1)

«Εξάποντο» για Οδυσσέα

Νίκη-χρυσάφι, απέναντι σε μια ομάδα με ίδιο στόχο και μάλιστα εκτός έδρας, πανηγύρισε ο Οδυσσέας Αναγέννησης, που με ήρωες τον σκόρερ Σπύρο Γκάγκα και τον… ανίκητο γκολκίπερ, Χρήστο Σαμουηλίδη, «άλωσε» την Κοζάνη με 1-0.

Ακόμα πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη βρέθηκαν πλέον οι Σερραίοι, που στάθηκαν αρκετά καλά ειδικά στο πρώτο μέρος, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ σε κρίσιμο σημείο με τον Γκάγκα, ενώ στο δεύτερο άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, με πρωταγωνιστή τον πορτιέρο, Σαμουηλίδη (από την ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά έλειπαν και οι Κυριακίδης-Παϊζάνος). Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου πέταξε στα… σκουπίδια το πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο εμφανίστηκε ξανά η αδυναμία στο σκοράρισμα, προβληματίζοντας έντονα τους φιλάθλους της.

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 3o μετά από λάθος του Μικρτσιάν ο Ζαγοριανός σούταρε άουτ. Στο 6o η γυριστή κεφαλιά του Γιώργου Ζαγοριανού, σε κόρνερ του Κουκούτση, πέρασε επίσης λίγο άουτ και στο 9o ο Σαμουηλίδης έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Πάλλα. Στο 17o ο Λαμπερνάκης σέντραρε και η κεφαλιά του Τριανταφυλλάκου πέρασε άουτ, ενώ στο 37o η προσπάθεια του Μαρκόπουλου σταμάτησε σε σώματα. Στο 44o ο Γκάγκας «πάγωσε» το γήπεδο, κάνοντας το 0-1 με καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Κουκούτση, ενώ το επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μαρκόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κράτησε το «μηδέν»

Στο δεύτερο μέρος, οι Κοζανίτες πίεσαν για την ισοφάριση και στο 49o η κεφαλιά του προωθημένου Κάλφα πέρασε λίγο άουτ, όπως και η κεφαλιά του Κυριακίδη στο 58o. Στο 54o και το 78o ο Σαμουηλίδης αντέδρασε θετικά σε προσπάθειες των Κυριακίδη και Μαρκόπουλου αντίστοιχα, ενώ στις καθυστερήσεις χάθηκαν ακόμα δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 91o ο πορτιέρο του Οδυσσέα έσωσε με τα πόδια σε κοντινό πλασέ του Βασίλιεβιτς, ενώ στο 93o σταμάτησε και τον Τοπούζη σε τετ α τετ.

Ο διαιτητής Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας) έδειξε κίτρινες στους Μικριτσιάν, Παπαδόπουλο, Γκόβα, Σαμουηλίδη, Κουκούτση, Γκάγκα, Λαμπερνάκη και Χουρουζίδη.

ΚΟΖΑΝΗ: Βούρας, Τραυλός, Σαββούδης (25o λ.τ. Βασίλιεβιτς), Μικρτσιάν, Κάλφας, Ζήφκας (73o Μπάκανος), Παπαδόπουλος, Πάλλας, Μαρκόπουλος, Γκόβας (46o Τοπούζης), Κυριακίδης.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Σαμουηλίδης, Τριανταφυλλάκος, Κουκούτσης, Γκάγκας, Χατζημιχαήλ, Λαμπερνάκης, Ακριτίδης, Κιουρτζίδης (46o Ρούμπος), Κεφαλάς (69o Μαυραγγελίδης), Χουρουζίδης (76o Μαγγανάς), Ζαγοριανός.

eordaia.org

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.