Η Δ.Ε.Η. και η αφρικανική σκόνη «πνίγουν» Πτολεμαΐδα και Κοζάνη1nefosΣε δύο με τρεις μέρες αναμένεται να υποχωρήσει στη Δυτική Μακεδονία το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική, το οποίο, σε συνδυασμό με τη μόλυνση που προκαλεί η μονάδα της Δ.Ε.Η. στην ατμόσφαιρα του Λεκανοπέδιου, είχε ως αποτέλεσμα υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων και ατμοσφαιρικών ρύπων.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κοζάνης, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, χθες οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων έφθασαν τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, τη στιγμή που η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει ότι η μέση ημερήσια τιμή τους δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων.
Σήμερα η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, καθώς μέχρι στιγμής οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ανέρχονται σε 110 μικρογραμμάρια.

zougla.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.