Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η διάσωση



D5898784C32728D7DCDAB0DB5D5CE0A5Ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι η διάσωση των 33 μεταλλωρύχων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σήμερα. «Το πρόγραμμα έχει γίνει πιο σφιχτό επειδή στην αρχή η επιχείρηση διάσωσης του κάθε μεταλλωρύχου διαρκούσε μία ώρα. Τώρα έχουμε προοδεύσει σε έναν ρυθμό των 40 λεπτών ανά διάσωση», σημείωσε ο πρόεδρος της Χιλής, προσθέτοντας ότι θα μείνει στην περιοχή μέχρι να βγει στην επιφάνεια και ο τελευταίος μεταλλωρύχος.
«Ένας πρόεδρος πρέπει πάντα να είναι εκεί, οπότε θα μείνω εδώ μέχρι να διασώσουμε και τους 33 μεταλλωρύχους. Είναι μια νύχτα που θα θυμόμαστε σε ολόκληρη την ζωή μας», σημείωσε ο κ. Πινιέρα.
«Μετά από το αποψινό είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι ο μεγάλος πλούτος της χώρας μας δε βρίσκεται στα μεταλλωρυχεία αλλά στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Χιλής.

πηγή: newsbeast.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.