Οδηγός ανδρικού ρολογιού



tagheuercarrera_fr-thumb-450x369Αναλογικό ή ψηφιακό; Με λουρί ή με μπρασελέ; Ασημί ή πολύχρωμο; Έχουμε την απάντηση σε ότι κι αν σε προβληματίζει.
Όταν έρθει η ώρα να διαλέξει ρολόι, ακόμα και ο πιο στιλάτος άντρας μπερδεύετε. Βλέπεις κυκλοφορούν τόσα πολλά εκεί έξω και πάντα έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι «Τι να διαλέξω;». Πριν λοιπόν φτάσεις σ’ αυτό το ερώτημα, ξεκίνα με πιο απλά για να ξεδιαλύνεις το τοπίο γύρω σου.

Πότε θα το φοράς;

Προσδιόρισε λοιπόν αν θες ένα ρολόι-κόσμημα για όταν βγαίνεις έξω, αν το θες για να βλέπεις πόση ώρα είσαι πάνω στο διάδρομο στο γυμναστήριο ή αν το θες καθαρά για πρακτικούς λόγους, ένα ρολόι δηλαδή που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες.

Πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις;

Αν κάνεις μια βόλτα στην Ομόνοια σίγουρα θα βρεις και ρολόι με 10 ευρώ. Βέβαια θα χρειάζεσαι… ένα τέτοιο κάθε μήνα. Και σίγουρα το «hand-made» ακούγεται πολύ καλύτερα από το «made in Japan». Έχε λοιπόν στο μυαλό σου ότι ορισμένες φίρμες απαιτούν και τα ανάλογα πορτοφόλια.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην τεχνολογία. Θες το σούπερ ρολόι που τα κάνει όλα ή απλά ένα ρολόι που αποκλειστική του υποχρέωση είναι να σου λέει τι ώρα είναι;

Μόλις απαντήσεις σ’ αυτές τις ερωτήσεις αμέσως οι επιλογές σου μειώνονται. Πάμε λοιπόν τώρα να μιλήσουμε για τους τύπους ρολογιών που κυκλοφορούν.

Το αναλογικό ρολόι έχει το κλασικό καντράν, με τους δείκτες και απεικονίζει μια 12ωρή μέρα. Νούμερα, σύμβολα ή και ρωμαϊκοί αριθμοί συνήθως απεικονίζουν την ώρα. Είναι ο πιο κοινός τύπος ρολογιού και είναι ιδανικό για να το φοράς στη δουλεία, σ’ επαγγελματικά ραντεβού και στις επίσημες εμφανίσεις σου.

Το ψηφιακό ρολόι έχει καντράν με οθόνη LCD ή LED και απεικονίζει την ώρα με ψηφιακούς αριθμούς. Είναι ιδανικό για casual εμφανίσεις.
Θα βρεις βέβαια και ρολόγια που είναι ψηφιακά και αναλογικά. Είναι πολύ πρακτικά και μπορούν να φορεθούν από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βραδινό σου ποτό ή το γυμναστήριο.

Όσων αφορά τον μηχανισμό του ρολογιού θα βρεις στην αγορά ρολόγια με μπαταρία, μηχανικά και quartz. Τα ψηφιακά ρολόγια είναι εκείνα που συνήθως λειτουργούν με μπαταρία. Βέβαια και τα αναλογικά ρολόγια quartz που λειτουργούν με μπαταρία είναι πολύ αξιόπιστα χάρη στην τεχνολογία quartz crystal. Έχουν ακρίβεια στον προσδιορισμό της ώρα με απόκλιση ένα λεπτό το χρόνο.

Τα μηχανικά ρολόγια λειτουργούν με μια πολύπλοκη διάταξη γραναζιών και ελατηρίων. Είναι συνήθως πολύ ακριβά γιατί είναι χειροποίητα. Δυστυχώς όμως η πανάρχαια τέχνη του ωρολογοποιού παραμένει πανάρχαια κι έτσι τα μηχανικά ρολόγια «χάνουν» περίπου μία ώρα το χρόνο και χρειάζονται συχνό κούρδισμα.

Τα ρολόγια που αντέχουν οι τσέπες των περισσότερων είναι συνήθως κατασκευασμένα από ατσάλι. Το φινίρισμά τους ποικίλει ενώ το στεφάνι τους μπορεί να είναι από ασήμι, χρυσό ή λευκόχρυσο.

Όσο για το προστατευτικό γυαλί του καντράν μπορείς να διαλέξει ανάμεσα σε plexiglass- είναι και το οικονομικότερο, σε κλασικό γυαλί- σπάει αλλά δεν χαράσσεται εύκολα και αν αντέχει η τσέπη σου διάλεξε συνθετικό ζαφείρι που δεν παθαίνει τίποτα.

Το θέμα λουράκι ή μπρασελέ είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και γούστου. Οι σχεδιαστές ρολογιών έχουν κάνει ένα βήμα ακόμα κι έτσι θα βρεις στην αγορά τεράστια ποικιλία υλικών, τόσο για τα λουράκια όσο και για τα μπρασελέ.

Κι αφού έμαθες τα βασικά και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει κι άλλο πάμε να δούμε τι σου ταιριάζει. Άνοιξε την ντουλάπα σου και ρίξε μια ματιά στα ρούχα σου. Μην ξεχνάς ότι το αντρικό ρολόι είναι το πιο must αξεσουάρ άρα πρέπει να ταιριάζει με την συνολική σου εμφάνιση.

Αν συνήθως φοράς μαύρα, γκρι ή σκούρα μπλε ρούχα διάλεξε ρολόι σε ασημί αποχρώσεις. Αν πάλι προτιμάς τα ρούχα σε γήινα χρώματα τότε επέλεξε κάτι σε χρυσό χρώμα. Κι αν το χρυσό σου κάνει κάπως τότε διάλεξε ένα ρολόι με χρυσές λεπτομέρειες ή χρυσό καντράν.

Αν διαλέξεις ρολόι με λουρί, τότε το χρώμα του λουριού είναι αυτό που πρέπει να ταιριάζει με τα ρούχα σου. Το μαύρο λουράκι φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ το καφέ θεωρείτε πιο κυριλέ.

Αν πάλι διαλέξεις ρολόι με μπρασελέ καλύτερα να διαλέξεις κάτι με ματ φινίρισμα. Μπορεί να ΤΟ αξεσουάρ σου αλλά δεν χρειάζεται να βγάζει μάτι.

Αν δεν υπάρχει ούτε ένα κουστούμι στην ντουλάπα σου και οι φίλοι σου σε φωνάζουν party animal τότε καλύτερα διάλεξε ένα ψηφιακό τρέντι ρολόι. Αν πάλι η ντουλάπα σου έχει μόνο κουστούμια και το καρνέ σου είναι γεμάτο επαγγελματικά ραντεβού τότε καλύτερα να διαλέξεις ένα αναλογικό ρολόι.

Και μην ξεχνάς:

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το ρολόι που θ’ αγοράσεις.

Να ζητήσεις γραπτή εγγύηση για την ποιότητα του ρολογιού που χρυσοπλήρωσες.

Να προσέξεις αν η εταιρία κατασκευής έχει επίσημο σέρβις στη χώρα σου, αλλιώς θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι άμα χαλάσει.

 

πηγή: men24

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.