Ξεκινά τη Δευτέρα το Νιαήμερο στην Κοζάνη



panigiri_300x200Tην προσεχή Δευτέρα και Τρίτη (4 και 5 Οκτωβρίου) διεξάγεται στην πόλη μας η ετήσια εμποροπανήγυρη «Νιάημερος».
Για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού, αποφασίσθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στον κόμβο Τρίκου και στην οδό Μοναστηρίου (εκτός από αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς ή ΑμεΑ, ΤΑΞΙ και Μίνι Μπας). Η κυκλοφορία προς και από την Φλώρινα θα διεξάγεται από την οδό Αγίας Παρασκευής, ενώ εξασφαλίσθηκε η κανονική επικοινωνία της πόλης με το Νοσοκομείο. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα αρχίσουν από το απόγευμα της Κυριακής (3 Οκτωβρίου) και οι δρόμοι θα αποδοθούν στην κυκλοφορία την Τετάρτη (5 Οκτωβρίου), μετά τον καθαρισμό και το σκούπισμα των δρόμων. Η Δημοτική Αρχή παρακαλεί τους επισκέπτες να σεβαστούν το χώρο της διοργάνωσης, να μην πετάνε σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα στο δρόμο, να χρησιμοποιούν τις χημικές τουαλέτες που θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία του πανηγυριού και να λαμβάνουν κάθε μέτρο προφύλαξης των χρημάτων τους και γενικά των προσωπικών τους αντικειμένων.
Για την εξυπηρέτησή τους, οι επισκέπτες… παρακαλούνται να μην μεταβαίνουν στο πανηγύρι με τα αυτοκίνητά τους αλλά πεζοί ή για τους διαμένοντες μακριά, με τη χρήση των Αστικών Μινι Μπας που θα είναι δωρεάν. Το δρομολόγιο τους καθορίσθηκε να διέρχεται από τους δρόμους, Μοναστηρίου, Παύλου Μελά, Τριανταφυλλίδη, Μπουσίου, Φον Κοζάνη, Μαμάτσιου, Μοναστηρίου και θα πραγματοποιεί στάσεις, προ του Νοσοκομείου, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου και στην Πλατεία Ελευθερίας. Στο χώρο του πανηγυριού θα εγκατασταθούν περίπτερα της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, για παροχή πληροφοριών και κάθε βοήθειας, ενώ η Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προγραμματίσθηκε να είναι εκεί. Σε διαρκείς συσκέψεις καταδείχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν κάθε χρόνο τον θεσμό και αποφασίσθηκε ότι τόσο η Ελληνική Αστυνομία (Τροχαία, Ασφάλεια και Αστυνομικό Τμήμα), όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου (Καθαριότητα, Τεχνική Υπηρεσία και Δημοτική Αστυνομία) να πράξουν ότι είναι δυνατό για να εξασφαλίσουν συνθήκες υγιούς εμπορίου και άριστης εξυπηρέτησης των πολιτών- επισκεπτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.