Υπνοδωμάτιο: 4 προβληματισμοί βρίσκουν λύση!



ik765edki75sdik675s6is6ys6y

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Εκεί μέσα ανυπομονούμε να βρεθούμε μετά από μια δύσκολη μέρα, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Είναι ο προσωπικός “ιερός” μας χώρος και μπορεί να διαμορφωθεί με βάση το γούστο και την καλαισθησία μας. Ωστόσο, αν ακόμη δεν έχετε βρει τον τρόπο να χαλαρώνετε και να νιώθετε άνετα στον χώρο σας, οι λύσεις είναι απλές και τα μικρά τρικ ακόμη πιο εύκολα. Οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε στο μυαλό μας ότι τα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη διακόσμηση αλλά αυτό δεν ισχύει. Η διαμόρφωση ενός χώρου οφείλει να βασίζεται στην προσωπικότητα του καθενός και να ταιριάζει στο στυλ του.

Αν δε νιώθετε ήρεμοι μέσα στο υπνοδωμάτιο, μάλλον φταίνε οι αποχρώσεις στους τοίχους. Τα ανοιχτά και χαλαρωτικά χρώματα είναι αυτά που θα σας κάνουν να ηρεμήσετε και να έχετε έναν ιδανικό χώρο, ακριβώς όπως τον ονειρεύεστε.
Αν δε νιώθετε άνετοι μέσα στον χώρο σας, πάει να πει ότι έχετε υπερφορτώσει το δωμάτιο σας με έξτρα διακοσμητικά. Τα μεγάλα κρεβάτια που κλείνουν τον χώρο, τα εξτρά τραπεζάκια και οι μεγάλες μαξιλάρες όσο και να φαντάζουν υπέροχες, δεν ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και τα δωμάτια.
Aν νιώθετε εκτεθειμένοι στα βλέμματα, μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχετε επιλέξει τις κατάλληλες κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο σας. Η έκθεση προς το κοινό, σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε πιο πυκνές κουρτίνες, πάντοτε στα χρώματα που ταιριάζουν στο σύνολο ώστε να υπάρχει μια αρμονία.
Αν το δωμάτιο είναι κρύο, σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ότι το σπίτι σας έτσι κι αλλιώς έχει μια χαμηλή θερμοκρασία και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό από το να βρείτε τρόπους να το ζεστάνετε ή ότι το έχετε άδειο. Ένα δωμάτιο που μοιάζει άδειο από έπιπλα και διακοσμητικά, αφήνει ένα κενό. Ένας χώρος πλούσια διακοσμημένος, μπορεί να ζεσταθεί περισσότερο.

Όπως κι αν αποφασίσετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Μίνιμαλ, παλιομοδίτικο, μοντέρνο, γεμάτο, άδειο, με έντονα χρώματα ή όχι, φροντίστε να είναι ο χώρος που θα λατρεύετε να είστε μέσα και να τον ζείτε. Κανείς δε σας εγγυάται, ότι δεν θα υπάρχει κάτι άλλο που δε διαλέξατε ή δεν κάνατε αλλά σίγουρα με το να ψάχνετε συνέχεια ιδέες και πρωτότυπες λύσεις, θα βρείτε αυτό που σίγουρα ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.