Πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Κοζάνη – Μεγάλο αφιέρωμα του KOZANILIFE.GR



169270562-56a2f01d3df78cf7727b389f

Άρωμα γυναίκας στην Κοζάνη: Δυναμικές – πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες

Είναι πολλές και είναι σε όλους τους χώρους, σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Πλέον οι γυναίκες παίρνουν το επιχειρηματικό τιμόνι στα χέρια τους και δείχνουν, ότι παρ όλες τις δυσκολίες, έχουν το σημαντικότερο όπλο μαζί τους, τη θέληση!

Πολυμήχανες, έξυπνες, καταξιωμένες, είναι όλες τους άξιες συγχαρητηρίων γιατί μία γυναίκα, δεν είναι μόνο επιχειρηματίας, αλλά ταυτόχρονα υπηρετεί και άλλους ρόλους και όμως σε όλα άριστα!

To KOZANILIFE.GR, εντόπισε κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζει!

Φυσικά θα επακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα γιατί είναι αδύνατον σε ένα μόνο μέρος να σας τις παρουσιάσουμε όλες

Ας τις γνωρίσουμε!


1.

1karipidou45544234

Καρυπίδου Μάρθα
Επιχείρηση: Ελληνικός Αγρός
Εμπορία αγροτικών εφοδίων, εμπορία σιτηρών – Εδαφολογικές μελέτες και συμβουλευτική
Βαθύλακκος Κοζάνης
Τηλ: 2461071724

Ο Ελληνικός Αγρός στα χέρια της Μάρθας

Η Μάρθα κατάγεται από τον οικισμό Κουβουκλιά στον Βαθύλακκο Κοζάνης και έχει τη δική της επιχείρηση, τον Ελληνικό Αγρό, μία επιχείρηση με εμπορία γεωργικών εφοδίων και σιτηρών. Σπούδασε Γεωπονική στο ΑΠΘ και άνοιξε τη δική της επιχείρηση τον Οκτώβρη του 2013.

Είναι το αγαπημένο κορίτσι των αγροτών και όχι μόνο, αφού με υπομονή και τόλμη αγκαλιάζει την Ελληνική γη προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις της με ιδιαίτερο ζήλο σε αυτό που κάνει. Οι γνώσεις της σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα της, την καθιστούν μια επιτυχημένη επιχειρηματία.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”477″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Μεγάλωσα στο χωριό έμαθα να αγαπώ και να σέβομαι τη γη , πάντα πίστευα και πιστεύω πως αν ασχοληθείς μαζί της έχει να σου δώσει»

Η Γεωπονική ήταν η πρώτη της επιλογή και ήταν πάντα αυτό που ήθελα να κάνει, να υπηρετεί τον Ελληνικό Αγρό.

Βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες και στους προβληματισμούς τους, ακούραστη και χαμογελαστή.


 

2.

11papadopoulou2456

Ελευθερία Παπαδοπούλου
Επιχείρηση: Optician Co
Οπτικός – Οπτομέτρης
Πλατεία 28ης Οκτωβριου 7
Τηλ: 2461022525

Είναι αυτή που μας προσέχει σαν τα μάτια της

Η Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε Οπτικός-Οπτομέτρης στο Αίγιο, αποφοιτώντας το 2013. Αμέσως μετά τις σπουδές της, εργάστηκε στα πιο γνωστά καταστήματα οπτικών της Θεσσαλονίκης και εκτός από το κομμάτι της πώλησης, εκτελεί και το επιστημονικό κομμάτι της οπτομετρίας, πραγματοποιώντας σε πελάτες μετρήσεις καθημερινά.

Η δουλειά της σχετίζεται άμεσα με τη μόδα και αυτό τη φέρνει ευχάριστα στο κατώφλι των πιο μεγάλων εκθέσεων του εξωτερικού, κυρίως σε Παρίσι και Μιλάνο για να μας φέρει ότι καλύτερο!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”481″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Αγαπώ τη δουλειά μου και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο»

Μέσα σε 2 χρόνια παρουσίας, κατάφερε να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης προσφέροντας με πολύ αγάπη και σεβασμό τις γνώσεις της και τις υπηρεσίες σε ένα κατάστημα κόσμημα για την πόλη, με πολύ ιδιαίτερο design, στο κέντρο της Κοζάνης.

Το χαμόγελο της και η όρεξη της για δουλειά, είναι τα συστατικά που την καθοδηγούν στο να διανύει το δρόμο της επιτυχίας.


 

3.

1papaioannou2464523

Παπαϊωάννου Ρούσσα
Επιχείρηση: Splendid Hair Studio
Hair Stylist
Ι. Τράντα 48
Τηλ: 2461023223

Το κορίτσι με τα «χρυσά» χέρια

Μέσα από μια δύσκολη δουλειά, φαίνεται πάντα η δύναμη και η στόχευση. Η Ρούσα κατάγεται από την Κάτω Κώμη και ζει στην Κοζάνη, υπηρετεί με αγάπη την κομμωτική τέχνη. Σπούδασε Κομμωτική στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ Κοζάνης, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια κομμωτικής σε ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης. Σήμερα διατηρεί το δικό της κομμωτήριο, από τον Δεκέμβριο του 2013.

Από τις πιο δύσκολες δουλειές που για να βρίσκεσαι στον χώρο, χρειάζονται μόνο 2 συστατικά, αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνεις. Η Ρούσσα τα διαθέτει και τα δύο και βρίσκεται όχι άδικα σε ένα από τα επιτυχημένα κομμωτήρια της πόλης.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”476″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Είναι τρόπος έκφρασης… Από μικρή ηλικία μου άρεσε αυτή η δουλειά. Αυτή η αγάπη δεν έφυγε ποτέ και έτσι έκανα το παιχνίδι μου επάγγελμα»

Η Ρούσσα είχε την επιλογή να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό ενδυμάτων, όπου πέρασε σε αντίστοιχη σχολή ΤΕΙ, η κομμωτική τέχνη όμως ήταν αυτή που καθόρισε την επαγγελματική της καταξίωση.

Αν δεν αγαπάς την κομμωτική τέχνη, καμία σχολή δεν μπορεί να σε κάνει πετυχημένη κομμώτρια.


4.

1praxali456453

Έφη Πραχαλη
Επιχείρηση: Αφοί Πραχάλη
Ιδιοκτήτρια Πρατήριου Υγρών Καυσίμων
1ο χλμ. Κοζάνης – Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2461032598

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί

Η Έφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί, ίσως μερικές φορές και καλύτερα και από έναν άνδρα. Διατηρεί Πρατήριο Υγρών Καυσίμων μαζί με την αδερφή της και τον πατέρα της.

Το πρατήριο υγρών καυσίμων Αφοι Πραχάλη, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση εδώ και 15 χρόνια, στο τιμόνι της επιχείρησης πλέον βρίσκονται οι δύο αδερφές, η Έφη και η Στέλλα. Η Έφη σπούδασε “Χειριστής ανυψωτικών μηχανημάτων”, η μόνη γυναίκα τότε πανελλαδικά που είχε αυτό το πτυχίο και εργάστηκε στη συναφή εταιρεία του πατέρα της για 10 ολόκληρα χρόνια.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”480″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Μεγάλωσα θεωρώντας ότι μπορώ να κάνω ό,τι θελήσω. Το μήνυμα αυτό θέλω να περάσω και στον γιο μου, να μην έχει ποτέ φραγμούς στα όνειρα του»

Σήμερα οι δύο αδερφές βρίσκονται σε έναν χώρο που έχει πλέον εξοικειωθεί με τη γυναικεία υπόσταση και δίνουν το δικό τους στίγμα στις επιτυχημένες επιχειρηματίες της πόλης. Η συνέπεια και η οργανωτικότητα τους είναι πάντα αυτή που τους καθοδηγεί.

Δύσκολος χώρος, αλλά όχι για γυναίκες σαν την Έφη που έχουν αποδείξει ότι μία γυναίκα, όλα τα μπορεί!


5.

1spiridou3456756

Σπυρίδου Ράνια
Επιχείρηση: Spiridou Rania’s Institute
Αισθητικός – Make up Artist
Σμύρνης 30 & Νικομηδείας, 1ος Όροφος
Τηλ: 2461037036

Ομορφαίνει τον κόσμο μας

Η Ράνια είναι αυτή που θα σας κάνει να λάμπετε κυριολεκτικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Κατάγεται από την Καλαμιά Κοζάνης, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Σπούδασε Αισθητική και Κοσμητολογία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά και νοσηλευτική στο ΤΕΕ Κοζάνης.

Από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών της εργαζόταν σε μεγάλα Ινστιτούτα αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, ενώ δίδαξε ονυχοπλαστική σε Ιδιωτικό ΙΕΚ της συμπρωτεύουσας. Η αισθητική ήταν πάντα αυτό που ήθελε να ασχοληθεί και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”479″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Μου αρέσει να φροντίζω τους ανθρώπους γι’ αυτό και επέλεξα τη νοσηλευτική και την αισθητική. Στην πορεία με κέρδισε η αισθητική, μου δίνει το προνόμιο, να ομορφαίνω τον κόσμο»

Το πιο ευαίσθητο κομμάτι μίας γυναίκας είναι η ομορφιά της και η Ράνια έχει αποδείξει, ότι διαθέτει και την εμπειρία και τον επαγγελματισμό για να βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων αισθητικών της πόλης.

Το ανήσυχο πνεύμα της είναι αυτό που την οδηγεί συνεχώς στο να ψάχνει και να βρίσκει τα καλύτερα σεμινάρια των πιο καταξιωμένων εταιρειών αισθητικής, για να μας κάνει πάντα πιο όμορφες με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της αισθητικής και της κοσμετολογίας.


6.

545687847656367

Ολυμπία Χασιώτη
Επιχείρηση: Fairytale Olia
Διακοσμήτρια Εκδηλώσεων / Είδη Γάμου και Βάφτισης
Επισκόπου Βενιαμίν 4
Τηλ: 2461101193

Κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα

Η Ολυμπία μπορεί να μετατρέψει κάθε εκδήλωση σε ένα όμορφο γεγονός! Κατάγεται και ζει μόνιμα στην Κοζάνη. Σπούδασε Βιομηχανικό Σχεδιασμό στο ΤΕΙ Κοζάνης και σήμερα διατηρεί τη δική της επιχείρηση με διακοσμήσεις Γάμων/ Βαφτίσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων. Ο Βιομηχανικός σχεδιασμός, είναι ένα καινοτόμο τμήμα, έχει άμεση σχέση με τη δημιουργία νέων προϊόντων και με τον σχεδιασμό τους.

Η καλλιτεχνική της φύση σε συνδυασμό με την ανάγκη της να δημιουργεί χωρίς φραγμούς, την οδήγησαν να ανοίξει τη δική της επιχείρηση το 2010. Η δημιουργικότητά της την φέρνει στο προσκήνιο των πιο εκλεκτών και καταξιωμένων γυναικών στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”478″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

«Η δουλειά μου είναι γεμάτη δημιουργικότητα, πρέπει να έχεις πάντα κάτι νέο να προτείνεις και αυτό είναι το πιο συναρπαστικό, δεν σε αφήνει να βαρεθείς»

Δυναμική, έξυπνη και γεμάτη φαντασία για να μπορεί να μετατρέπει κάθε σας επιθυμία σε ένα παραμύθι!

Η Ολυμπία διάλεξε τον δικό της δρόμο, πάντα όμως με γνώμονα τη δημιουργικότητα, μέσα από τη δουλειά της και το αποτέλεσμα αυτής, αναδεικνύεται η εφευρετικότητα της.


 

Το KOZANILIFE.GR θα συνεχίσει τα συγκεκριμένα αφιερώματα με σκοπό την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητα της Κοζάνης.

 

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Πετυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες στην Κοζάνη – Μεγάλο αφιέρωμα του KOZANILIFE.GR

  1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΘΡΟ!

  2. Κοζανίτης Επιχειρηματίας

    - Edit

    Απαντήστε

    Τα θερμά συγχαρητήρια και από εμένα, σε όλες τις επιχειρήσεις, μιας και είναι όλοι τους ήρωες εν έτη 2017.
    Είναι πολλές οι δραστήριες γυναίκες της Κοζάνης και καλό είναι να αναδεικνύονται!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.