Στάση εργασίας για όλους τους Εργαζόμενους στους Δήμους την Τετάρτη 18 Γενάρη



kozani_zografiaΒρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση που τους εμπαίζει, τους κοροϊδεύει προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο με υποσχέσεις για τροπολογίες και εγκυκλίους που θα λύσουν τάχα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη. Δεν μπορεί να είναι διεκδίκηση για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στη δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ (“Συνδικαλιστική Ανατροπή” – ΔΑΚΕ) παρέα με τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Διαπραγματεύονται, παζαρεύοντας, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης για την ημερομηνία λήξης στη δουλειά και μετά στην ανεργία. Αυτή είναι η προοπτική του αγώνα που δίνουν για τους εργαζόμενους. Πρέπει οι συμβασιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γι’ αυτούς που εμφανίζονται τάχα σαν “σωτήρες”, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που δεν θέλουν αλλά ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα για το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, που είναι το δικαίωμα στη δουλειά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν ένα ακόμα δίκαιο αγώνα κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους.

Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους, μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι μόνιμοι και οι αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας, μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, να κόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά.

Απαιτούμε:
– Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
– Καμία απόλυση.
– Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
– Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
– Όχι στην κατάργηση των ΒΑΕ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.