Η απάντηση του Δημάρχου Βοΐου στις προσωπικές κατηγορίες από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φώτη Κεχαγιά



lampropoulos_dimitris234«Η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φώτη Κεχαγιά στον ραδιοφωνικό σταθμό sierafm το απόγευμα της Τρίτης 11 Οκτωβρίου μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση, καθώς ο κ. Κεχαγιάς είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με τα κοινά και ως Αντιπρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Α.Ε. θα έπρεπε να γνωρίζει πολύ καλά σε ποιο νομικό καθεστώς υπόκειται η λειτουργία της εταιρείας. Η ΔΥΠΡΑ δεν υπόκειται στον νόμο του Καλλικράτη αλλά στον ν. 2190/1920 περί ανώνυμων εταιρειών.

Όσον αφορά την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΡΑ ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία χωρίς καμία απολύτως παρατυπία και παράβαση καθήκοντος, απεναντίας από την πλευρά μου ως Δήμαρχος Βοΐου και μέτοχος της ΔΥΠΡΑ έκανα όλες τις απαραίτητες ενέργειες , συζήτησα με όλα τα μέλη του Δ.Σ. και ενημέρωσα για τις προθέσεις μου να αντικαταστήσω ορισμένα μέλη του Δ.Σ. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί τους.

Προχωρήσαμε σε αλλαγές σε Διοικητικά Συμβούλια καθώς στον αρχικό μας σχεδιασμό δηλώσαμε ότι θα αξιολογηθούν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις θέσεις ευθύνης.

Οι βαρύτατες κατηγορίες κατά του προσώπου μου, από τον κ. Κεχαγιά, προσβάλλουν περισσότερο τον ίδιο , καθώς δείχνει ότι δεν σέβεται το θεσμό του Δημάρχου και δεν έχει την αντίληψη να κατανοήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής και δεν πρέπει να ξεχνά ότι και ο ίδιος κατέχει θεσμική θέση και θα κριθεί. Εκφράσεις του τύπου «Ποιος νομίζει ότι είναι ο Δήμαρχος; Τι είναι αυτός; Ξέρει τι του γίνεται; Παίρνει παράνομες αποφάσεις για να κάνει τα μικρορουσφέτια και τις πονηριές του», δεν συνάδουν με το ήθος μου ως άνθρωπος, ως επιστήμονας και κυρίως ως Δήμαρχος.

Ο κ. Κεχαγιάς δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα να αξιολογήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, διότι δύο χρόνια ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ως Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών για το Δήμο μας ήταν απών. Ας ενημερώσει τους πολίτες πότε ενδιαφέρθηκε για το Βόιο και τι έκανε, όταν μετά από δύο χρόνια στο Δ.Σ. της ΔΥΠΡΑ το νερό εξακολουθεί να έχει οσμή και η Δημοτική Αρχή καλείται να απολογηθεί στους δημότες γι’ αυτό. Όσες φορές συζητήθηκε το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου ο κ. Κεχαγιάς δεν παρέστη ούτε μία φορά να δώσει εξηγήσεις ως Αντιπροέδρος της ΔΥΠΡΑ. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τα γραφεία στην Κοζάνη αλλά με επί τόπου παρουσία στο χώρο της ΔΥΠΡΑ και το Βόιο, ακούγοντας τα προβλήματα των δημοτών και επιλύοντάς τα, έτσι ώστε να αιτιολογηθεί και η αντιμισθία του. Άραγε εάν δεν υπήρχε η αντιμισθία του Αντιπροέδρου θα υπήρχε αυτή η «ευαισθησία» του για τους «αγαπητούς» δημότες του Βοΐου….

Όσο για το έγγραφο με θέμα «μη συμμετοχή σε παράτυπο Δ.Σ.» υπογεγραμμένο από τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΥΠΡΑ δεν στάλθηκε ποτέ στο Δήμο παρά μόνο επιλεκτικά σε ΜΜΕ της περιοχής από το προσωπικό e-mail της πρώην Πρόεδρου. Γιατί το έγγραφο δεν έφτασε ποτέ στο γραφείο Δημάρχου; Μήπως κάποια από τα πέντε μέλη που υπογράφουν παραπλανήθηκαν; Η προσωπική επιστολή μελών για μη συμμετοχή σε Δ.Σ. δεν μπορεί να παίρνει τη μορφή επίσημου εγγράφου της εταιρείας, με πρωτόκολλο της ΔΥΠΡΑ. Ας κρίνουν οι πολίτες ποιος ή ποιοι κάνουν κατάχρηση εξουσίας και δεν ακολουθούν τη νομιμότητα.
Καλώ τον κ. Κεχαγιά να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των κατηγοριών του και να ανακαλέσει δημόσια τα όσα καταλογίζει στο πρόσωπό μου καθώς με αυτήν την συμπεριφορά προσβάλλει τους δημότες μας που μας επέλεξαν στη διοίκηση του Δήμου».

Δημήτριος Λαμπρόπουλος
Δήμαρχος Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.