Καστοριά: Δύο συλλήψεις για μεταφορά 14 Σύριων προσφύγων προς τα Ελληνοαλβανικά σύνορα!



xeiropedes

Συνελήφθησαν χθες (05-09-2016) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, δυο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 73 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αστυνομικοί εντόπισαν στη διασταύρωση Κάτω Πτεριάς Καστοριάς δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγούς τους προαναφερόμενους ημεδαπούς, οι οποίοι όπως προέκυψε διευκόλυναν την παράνομη έξοδο από τη χώρα δεκατεσσάρων -14- Σύριων, εκ των οποίων πέντε -5- ανήλικοι, μεταφέροντάς τους από περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποβιβάζοντάς τους πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των συλληφθέντων και έτερου ατόμου που αναζητείται, για τη μεταφορά των προαναφερομένων Σύριων έναντι αντιτίμου, το οποίο θα τους κατέβαλλε με την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι θα κατέβαλλαν επιπλέον προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό σε δεύτερο άτομο στο εξωτερικό, που επίσης αναζητείται για την τελική μετάβασή τους σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό εκατόν πέντε (105) ευρώ που κατείχε ο 73χρονος, τα προαναφερθέντα δυο (2) Ι.Χ.Ε. οχήματα, δυο (2) κινητά τηλέφωνα και τρεις (3) κάρτες SIM.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.