Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Μακεδονομάχων στη μάχη της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά Βοΐου



luyhfdtfjdtdrjtjrytfk

Το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε στην κεντρική πλατεία της Δαμασκηνιάς, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, παρουσία των αρχών του τόπου, του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Βουλευτή Νομού Κοζάνης Ιωάννη Θεοφύλακτου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς Παύλου Τζώνη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ανδριάντα του ανώνυμου Μακεδονομάχου και στις προτομές του Καπετάν Βάρδα και του Καπετάν Λίτσα, κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους, της τοπικής κοινότητας και από συλλόγους Δαμασκηνιωτών, Βοιωτών και απογόνων Μακεδονομάχων.

Στα ιστορικά γεγονότα της μάχης αναφέρθηκε στο λόγο της η ομιλήτρια κ. Βασιλική Τζιμίρη.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ομαλής – Γλυκοκερασιάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.