Σειρά διαλέξεων του Συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης για τις αλησμόνητες πατρίδες



sillogos_mikrasiaton_kozanisΑΡΧΙΖΟΥΝ  ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
Πρώτη διάλεξη: ”Ο Ελληνισμός στην Μ. Ασία και την Κεντρική Ελλάδα ”Βίοι Παράλληλοι”

Του Σταύρου Καπλάνογλου:

Η Πρόεδρος κ. Φωτεινή Καμιτα και το Δ.Σ του συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης, μου έκαναν την τιμή, να μου ζητήσουν να πραγματοποιήσω διαλέξεις στην αίθουσα του συλλόγου τους με θέματα που έχουν να κάνουν με τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Το δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά και παρά το γεγονός, ότι ούτε ιστορικός είμαι ούτε έχω σπουδάσει τις σχετικές επιστήμες, θα προσπαθήσω, όμως να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ήδη υπάρχει δελτίο τύπου από το σύλλογο. για την ημερομηνία και την ώρα τής πρώτης διάλεξης.

Η επιλογή του προαναφερθέντος θέματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι,πολλοί άνθρωποι, ανεξαρτήτως καταγωγής, προβληματίζονται για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας.

Προβληματισμός, παντελώς, λανθασμένος μιας και η Μ. Ασία ήταν Ελλάδα, από την εποχή της δημιουργίας του Ελληνικού Έθνους, χιλιάδες χρόνια πριν.

Ελπίζω ότι τα επιχειρήματα που θα παραθέσω ,οι χάρτες και αρκετές φωτογραφίες, θα δείξουν περίτρανα, του λόγου του αληθές.

Οι επόμενες διαλέξεις θα έχουν να κάνουν με την ιστορία ,τον πολιτισμό την θρησκεία και την κατάσταση που έζησαν οι Έλληνες σε κάθε τόπο χωριστά τη δύσκολη περίοδο 1912-1923 και όχι μόνο, που οδήγησε στην Μικρασιατική Καταστροφή στους 1.250.000 νεκρούς και αγνοούμενους και 1.200.000 περίπου πρόσφυγες.

Παραθέτω και την σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

“Την Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στο στέκι του Συλλόγου μας, οδός Πόποβιτς 2, θα μας μιλήσει ο κ. Σταύρος Καπλάνογλου με θέμα “Παράλληλοι βίοι του Ελληνισμού στη Μ. Ασία και στη Κεντρική Ελλάδα”.Η παρουσία σας είναι τιμή για τον Σύλλογό μας”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.