Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Ξαναγίνε Έλληνας» στην Κοζάνη



Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον ημιόροφο του ξενοδοχείο «Ερμιόνιο».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας παρουσίασαν ένα όμορφο κι ενδιαφέρον βιβλίο του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας δημιουργού, Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Ξαναγίνε Έλληνας»

Το βιβλίο περιέχει 20 μικρές ιστορίες, μια κιβωτός με εικόνες, μνήμες και αισθήματα, που ο διακεκριμένος Έλληνας της διασποράς, ζωγράφος και αρχιτέκτονας,- που θα τον γνωρίζετε από το μεγάλο εικαστικό έργο του με θέμα το Μεγαλέξανδρο –  διατηρεί ζωντανές στην καρδιά του. Αφηγήσεις, με έναν άμεσο και συχνά «προφορικό λόγο» που αναβιώνουν αξίες, ατμόσφαιρες και διαχρονικά γνωρίσματα των Ελλήνων, την «ψυχή» της Ελλάδας που στην εποχή μας υποχωρεί μπροστά στην «κρίση» της πεζότητας και του καταναλωτισμού.

Η πίστη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, η καλοσύνη, αλλά και το χιούμορ, σίγουρα θυμίζουν σε όλους μας μια Ελλάδα που κρατάμε κάπου βαθιά μέσα μας…

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου «Αριστοτέλης» κυρία Κατερίνα Σιακαβάρα καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ενώ ο συγγραφέας απηύθηνε χαιρετισμό και μίλησε για το βιβλίο του μέσω βίντεο από την πόλη Σρεμς της Αυστρίας όπου ζει και εργάζεται. Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντίνα Τονίδου διάβασε τον «Πλάτανο του Ελ Γκρέκο» ένα από τα πρωτότυπα αφηγήματα του βιβλίου και ο κύριος Παύλος Τροχόπουλος, πρόεδρος του Πειραματικού Εργαστηρίου αναφέρθηκε στον Καθηγητή Βαρλάμη, που μέσα από το έργο του προβάλει τις αξίες του ελληνισμού και του ελληνικού πολιτισμού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο που παρουσιάζει το «Kunstmuseum Waldviertel» το εντυπωσιακό Μουσείο Τέχνης που στεγάζει τις όμορφες δημιουργίες αλλά και τα παιδαγωγικά προγράμματα του Βαρλάμη. Ένα μουσείο του οποίου τη δημιουργία υποστήριξε και η κυβέρνηση της Αυστρίας τιμώντας μ’ αυτό τον τρόπο τον διάσημο συμπατριώτη μας δημιουργό.

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «ΙΑΝΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη, 220 σελίδων, σχήματος 20Χ14 εκ, ενώ τις σελίδες του κοσμούν 20 εικόνες – πίνακες του συγγραφέα από τη συλλογή «Ελληνικοί Τόποι».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.