Π. Λαφαζάνης: «Στηρίζουμε την κατασκευή της νέας μονάδας» – Διστακτικός ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης



Στο Κοβεντάρειο παραβρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας κ. Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή της Π.Ε Κοζάνης.

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ομιλία του κ. Λαφαζάνη με θέμα την «Παραγωγική ανασυγκρότηση».

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στην Κοζάνη, η Δυτική Μακεδονία είναι η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας», ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ο κ. Λαφαζάνης.

«Η Δ.Ε.Η δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση της πατρίδας μας, είναι ο γίγαντας της χώρας μας, είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η μεταπολεμική Ελλάδα και είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο πρέπει να στηρίξουμε τη δυνατότητά μας να ανασάνουμε, να σταθούμε όρθιοι να και να δούμε μπροστά. Η Δ.Ε.Η είναι μέσα στην καρδιά της κυβέρνησης και θέλουμε τη Δ.Ε.Η όχι μικρή, όπως θέλανε να την κάνουν κάποιοι, θέλουμε τη Δ.Ε.Η μεγάλη, ανασυγκροτημένη και κυρίως δημόσια».

DSC00819

Ο κ. Λαφαζάνης,  δεσμεύτηκε για το πρόγραμμά της Κυβέρνησης, λέγοντας: «Το πρόγραμμα θα το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην 5η λιγνιτική μονάδα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κατασκευή αυτής της μονάδας . Η κατασκευή της οποίας στηρίζεται σε μία σύγχρονη αντιρρυπαντική κατασκευή , η οποία θα έχει λιγότερες επιπτώσεις από τις παραδοσιακές λιγνιτικές μονάδες στο περιβάλλον και στην υγεία .

«Αυτός είναι ένας θετικός δρόμος για να αξιοποιήσουμε το λιγνίτη, να τον συνδέσουμε με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης .

Ο  κ. Λαφαζάνης συμπλήρωσε λέγοντας, ότι «Θα επαναδιαπραγματευθούμε με τον μειοδότη, ένα μικρότερο τίμημα, αυτή η διαπραγμάτευση είναι δίκαια και πιστεύουμε να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

DSC00813

Ο Δήμαρχος ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, όταν πήρε τον λόγο εξέφρασε τον δισταγμό του για την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας, όπου οι θέσεις του είναι γνωστές για το αν θα είναι βιώσιμη επένδυση και τόνισε : «Μακάρι να διαψευστώ, αλλά η ιστορία αυτού του τόπου δυστυχώς δεν μας έχει έχει διαψεύσει» .

Τέλος ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στη μείωση των ηλεκτρικών τιμολογίων, που όπως είπε τα ηλεκτρικά τιμολόγια είναι επιβαρυμένα με κόστη- παραμέτρους που δεν αφορούν άμεσα την ηλεκτρική ενέργεια .

«Πήραμε άμεσα θέση στην απαράδεκτη από άποψη ουσίας και διαδικασίας την απόφαση της ΡΑΕ να αυξήσει το ετμηα, πράγμα που θα είχε συνέπειες στην αύξηση των ηλεκτρικών τιμολογίων».

Με τη σειρά του ο κ. Καρυπίδης επανέφερε το θέμα των μειωμένων τιμολογίων της Δ.Ε.Η στην περιοχή.

Η ομιλία έκλεισε με τις τοποθετήσεις των Δημάρχων Πτολεμαΐδας κ. Ζαμανίδη, Βοϊου κ. Λαμπρόπουλο και Σερβίων Βελβεντού κ. Κοσματόπουλο.

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.