Παρέμβαση Σωματείων στην έδρα του υπεργολάβου που εργάζονταν ο άτυχος 39χρονος



Με αφορμή το χθεσινό τραγικό “ατύχημα” εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) πραγματοποίησαν παρέμβαση στην έδρα του υπεργολάβου που εργάζονταν ο συνάδελφος που έχασε την ζωή του.

Σκοπός της παρέμβασης ήταν να απαιτήσουμε ώστε με κάθε τρόπο και μέσο να στηριχτεί η οικογένεια του συναδέλφου και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας απουσίαζαν και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στην συνέχεια παρέμβαση έγινε και στο τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της επιθεώρησης εργασίας. Τα σωματεία απαίτησαν να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν τα τμήματα του ΣΕΠΕ.

Το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας στην Κοζάνη είναι εγκληματικά υποστελεχωμένο με 4 επιθεωρητές και 1 οδηγό που στο τέλος του 2024 θα απομείνουν 2 επιθεωρητές για 2 Νομούς Κοζάνη και Γρεβενά και εκατοντάδες χώρους δουλειάς για να καλυφθούν με συχνούς ελέγχους.

Τα σωματεία μας είναι σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας καθώς την διερεύνηση έχει αναλάβει το ΣΕΠΕ Ημαθίας.

Απαιτούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο φορέα να διαλευκάνει άμεσα τις αιτίες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό έγκλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες. Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στο συνάδελφο, για επίκληση της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους».

Πρέπει τώρα να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας από αυτούς που μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.