Αθώοι οι 54 κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου για τις καταλήψεις στην ΔΕΗ το 2008



Αθώοι κρίθηκαν από το μονομελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης οι 54 κάτοικοι του  τοπικού διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου, για τη  συμμετοχή τους στην πολυήμερη κατάληψη –διαμαρτυρία των ταινιοδρόμων του ομώνυμου ΑΗΣ, η οποία είχε πραγματοποιηθεί από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου του 2008.Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη χθες (Τετάρτη 03/04) μετά από την τελευταία αναβολή τον Νοέμβριο του 2012.

Πρόκειται για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων οι οποίοι διεκδικούσαν προσλήψεις στη ΔΕΗ και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ η δικαστική διαμάχη αφορούσε καταλήψεις ταινιοδρόμων και στην οποία κατηγορούνταν οι κάτοικοι της περιοχής και συγκεκριμένα, για παρακώλυση κοινωφελών εγκαταστάσεωνΤο δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις και ότι η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική αφού όπως και ο συνήγορος υπεράσπισης Κώστας Πελεκούδας στα επιχειρήματα του τόνισε και ότι οι ταινιόδρομοι σταμάτησαν από την επιχείρηση και όχι από τους κατοίκους εκτός του γεγονότος στο συγκεκριμένο σημείο οι ταινιόδρομοι είναι βοηθητικοί και δεν εξαρτάται η λειτουργία του ΑΗΣ από αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη των κατοίκων με ελαφρυντικά η απόφαση τελικά ήταν αθωωτική ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί εάν ο εισαγγελέας καταθέσει έφεση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.