Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για τον απολογισμό των 100 χρόνων και τον «Αγαμέμνονα»



Από την εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Τον οικονομικό απολογισμό των εκδηλώσεων των  100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης, παρουσίασε ο καλλιτεχνικος Δ/ντης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Γιάννης Καραχισαρίδης. Ο κ. Καραχισαρίδης τόνισε πως «το πρόγραμμα εκδηλώσεων  του Δήμου Κοζάνης δεν είχε όμοιο του στη Βόρεια Ελλάδα. Καμιά άλλη πόλη δεν ασχολήθηκε τόσο με την ταυτότητα της. Ηταν μια αποκλειστική διαδικασία, αλλά έχει αφήσει και πολλούς πόρους για το μέλλον. Πράγματα, που έγιναν, ένωσαν δυνάμεις και ανθρώπους, που ενδιαφέρονταν για διαφορετικά σχέδια  και τώρα μπορούν να συνεργαστούν και στο μέλλον». Αναφορικά με το οικονομικό σκέλος επισήμανε πως «πραγματικά αυτό που προυπολογίσαμε οικονομικά αυτό και έγινε. Είχε προυπολογιστεί να κοστίσουν οι εκδηλώσεις 76.000 ευρώ και αυτό και έγινε».

Ο κ. Καραχισαρίδης ομως μίλησε και για την πολύ φιλόδοξη καλκαιρινή  παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, που θα είναι ο «Αγαμέμνονας» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τους Μηνά Χατζησάββα και Νίκο Ψαρά στους κεντρικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.

« Το πρώτο μας σχέδιο για την φετινή καλοκαιρινή παραγωγή ήταν να κάνουμε περιοδεία τον Αστερίξ. Από το Δεκέμβριο όμως δημιουργήθηκε η δυνατότητα να κάνουμε μια νέα παραγωγή, αρκετά δυναμική και πολύ καλό κάστινγκ. ¸τσι ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη οι συνομιλίες και καταλήξαμε να ανεβάσουμε τον «Αγαμέμνωνα». Είναι η πρώτη φορά, που το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ανεβάζει τραγωδια και μάλιστα από τα έγκατά της, όπως είναι ο Αισχύλος».

Οπως τόνισε ο κ. Καραχισαρίδης «πιστεύουμε πως η παράσταση αυτή θα πετύχει αν και πάντα υπάρχει το ρίσκο.  Θα κάνουμε μια περιοδεία με 60-70 παραστάσεις, έχουμε μπεί σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ και φιλοδοξούμε να μπούμε και στο Φεστιβάλ Αθηνών».

Το κόστος της παραγωγής ανέρχεται σε 400.000 ευρώ, ιδιαίτερα συμπιεσμένο, αν αναλογιστούμε πως  πριν από λίγο χρόνια το κόστος για τον Δον Κιχώτη ήταν 800.000 ευρώ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.