Η επίσκεψη των «Βααλάδων» στο Δήμο Βοΐου – Βίντεο



Τους απογόνους των αποκαλούμενων «Βααλάδων», κατοίκων της περιοχής του Βοΐου πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας- Τουρκίας, υποδέχθηκε σήμερα η δημοτική αρχή της περιοχής στη δημοτική ενότητα Νεάπολης.

Οι 40 επισκέπτες από την περιοχή Μπουγιούκ Τσεχμετζέ, έξω από την Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιούν τρίημερη επίσκεψη στην Ελλάδα επισκεπτόμενοι περιοχές όπου έμεναν οι προγόνοι τους τόσο στο Βόιο όσο και στην Κοζάνη αλλά και στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Οι «Βααλάδες» συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου και μέλη της δημοτικής αρχής ανταλλάσοντας δώρα και ενθύμια, ενώ προσκύνησαν στο μνημείο του Νεσάντ Πασά το οποίο στήθηκε από το Δήμο Βοΐου πρόσφατα.

«Συγκινητική» χαρακτήρισε την επίσκεψη η Δήμαρχος Βοΐου, ενώ στη συνέχεια οι 40 «Βααλάδες» επισκέφτηκαν τα χωριά Γλυκοκερασιά και Ομαλή, κάνοντας επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στην περιοχή τους.

Δείτε στιγμιότυπα της επίσκεψης στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.