Η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης για την πτώση της αγοραστικής κίνησης στην περιοχή



Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η πτώση της αγοραστικής κίνησης στις χειμερινές εκπτώσεις  έφτασε το 30% στον Νομό Κοζάνης και ειδικότερα σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα.  Εκατοντάδες μικρομάγαζα βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο.  Οι όποιες προσδοκίες των επαγγελματιών να κλείσουν «τρύπες» στην περίοδο των εκπτώσεων έπεσαν στο κενό της αναδουλειάς. Κάποιοι εναποθέτουν  τις τελευταίες ελπίδες τους σε μια προσωρινή παράταση στις εκπτώσεις,  με την μορφή προσφορών,  δυστυχώς όμως  θα διαψευστούν, καθώς όσο ελκυστικά κι αν ήταν τα ποσοστά των μειώσεων των τιμών, δε θα  σταθούν  αρκετά να προσελκύσουν μέχρι τα ταμεία των μαγαζιών τους εργαζόμενους με πετσοκομμένους και, για χιλιάδες, ανύπαρκτους μισθούς. Η συγκεκριμένη κατάσταση θα  οδηγησει  σε μαζικά λουκέτα από τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου του εμπορίου , οι οποίοι, πέρα από τα προηγούμενα, συνθλίβονται και από τη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης με τους ασήκωτους φόρους από το πρώτο ευρώ εισοδήματος και τα άλλα βαριά χαράτσια.
 
Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση  με την καθοδήγηση ΔΝΤ και ΕΕ τσακίζει το εισόδημα του λαού. Οι μικροί έμποροι, που καθημερινά βιώνουν την ίδια αγωνία για το μεροκάματό τους δίπλα στους εργαζόμενους, δεν μπορούν να έχουν αυταπάτες ότι η αντιμετώπιση της κρίσης που ευαγγελίζονται οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης περιλαμβάνει αξιοπρεπές εισόδημα γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Η επιτυχία της ασκούμενης πολιτικής περνάει μέσα από την εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών μαγαζιών και την γιγάντωση των μονοπωλίων.  

Μόνη διέξοδος είναι η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας στερεί μια ζωή με δουλειά και αξιοπρέπεια.  
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.