Το ΕΒΕ Κοζάνης ζητεί ελάφρυνση του κόστους θέρμανσης και ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

epimelhthrio_kozanis645Το Επιμελητήριο  π.ε. Κοζάνης σε συνεργασία με τα άλλα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ιδιαίτερα εφέτος στην περιοχή από την αρχή του χειμώνα και μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν κατά πολύ το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και ακόμη να καταστήσουν  δυσβάστακτη τη δαπάνη  θέρμανσης χιλιάδων νοικοκυριών σε ολόκληρη την περιφέρεια, προτίθεται να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μια σειρά μέτρων για την διευκόλυνση της δυσμενούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Συγκεκριμένα η Δ.Ε του ΕΒΕ  προτίθεται με ενέργειές της που θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες να ζητήσει τη συγκατάθεση όλων των εκπροσώπων Φορέων της περιοχής, μεταξύ αυτών  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων και των Επιστημονικών Επιμελητηρίων,  ώστε από κοινού όλοι μαζί να διεκδικήσουν από τους αρμοδίους τα αυτονόητα για την περιοχή μας και κυρίως τις επιχειρήσεις μας, που στενάζουν κυριολεκτικά κάτω από το βάρος των ατέλειωτων δυσβάστακτων οικονομικών υποχρεώσεών τους που επιβαρύνονται από την παντελή πλέον έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Οι λόγοι που οδηγούν στην απόφαση αυτή αναλύονται εν ολίγοις στα παρακάτω:

Η  τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, οδηγούν τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε οικονομική εξαθλίωση. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για τη θέρμανση, τα οποία κυριολεκτικά αδυνατούν να πληρώσουν οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια, στην εξόντωση τους.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ανεργία ,το τελευταίο τρίμηνο, έκανε ένα τεράστιο άλμα 5, 5 μονάδων, με την Καστοριά να αγγίζει το ποσοστό του 30%, την Φλώρινα το 35 % την Κοζάνη το 35% και τα Γρεβενά το 40%.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την πιο ψυχρή σε όλη την Ελληνική επικράτεια και με πολύμηνη κατανάλωση πετρελαίου, επικρατούν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ε.Μ.Υ. θερμοκρασίες κατά μέσο όρο -4 βαθμούς το τελευταίο δίμηνο και κατήλθε στους -25, τοπικά δε, παρατηρήθηκαν θερμοκρασίες κάτω των -30 .

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , ένα νοικοκυριό ή μια μικρή επιχείρηση των 80 τ.μ. χρειάζεται περί τους πέντε τόνους πετρέλαιο δηλαδή 6.000 ευρώ. Για τις μικρές  επιχειρήσεις που καταναλώνουν πετρέλαιο κίνησης το ποσό είναι 9.000 ευρώ. Και φυσικά για τις επιχειρήσεις με περισσότερα τετραγωνικά τα ποσά είναι υπέρογκα.

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τον  αποκλεισμό της από το εθνικό οδικό δίκτυο για πολλές μέρες, είχαμε και έχουμε μεγάλες ζημιές για τις επιχειρήσεις

Στην  περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, απαιτείτε  περισσότερο από το μισό του ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για την θέρμανση.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 50% ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.