Στο Συλλαλητήριο της Κοζάνης οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

poreia_pame-apergia-2Με ανακοινωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που έχουν αποφασισθεί για σήμερα σε όλη τη χώρα. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

Την Κυριακή όλοι στους δρόμους ενάντια στην ψήφιση της Δανειακής Σύμβασης
Να αποτρέψουμε την εκβιαστική δέσμευση της χώρας σε μια πορεία καταστροφική για την κοινωνία και την ευρωπαϊκή της προοπτική

• Η Δανειακή Σύμβαση είναι επικίνδυνη για τη χώρα και τις ευρωπαϊκές προοπτικές της
• Η σημερινή Βουλή δεν έχει καμία νομιμοποίηση να προχωρήσει σε κύρωσή της
• Τα μέτρα οδηγούν σε εξόντωση των πολιτών, διάλυση της κοινωνικής συνοχής και καταδικάζουν την οικονομία σε ύφεση χωρίς τέλος
• Καλούμε τους βουλευτές να

την καταψηφίσουν αν -παρόλα αυτά- τεθεί σε ψηφοφορία
• Ζητούμε προκήρυξη εκλογών ώστε μέσα από υπεύθυνο δημόσιο διάλογο για τις προοπτικές της χώρας να προκύψει νέα Βουλή η οποία θα προχωρήσει σε αναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας
• Καλούμε τους πολίτες σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα:

Αθήνα: Σύνταγμα 5μμ
Θεσσαλονίκη: Πλ. Αριστοτέλους 5μμ
Λάρισα: Κεντρική πλατεία, 5:45μμ
Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία, 5μμ
Ηράκλειο: πλ. Ελευθερίας, 6μμ
Χανιά: πλ. Αγοράς, 6 μ.μ.

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και συνάδελφοι,

Βιώνουμε τη δυσκολότερη χρονιά που έχει γνωρίσει η εκπαίδευση και οι εργαζόμενοι από τη μεταπολίτευση και μετά. Η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. καταργούν ότι κερδήθηκε με αγώνες τα τελευταία 100 χρόνια. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Νέο Μνημόνιο είναι η «ταφόπλακα» της ελληνικής κοινωνίας.
Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο ολοκληρωτική επίθεση που έχει δεχθεί ποτέ η παιδεία τα τελευταία χρόνια. Τα ΜΜΕ και το υπουργείο σε μια συγχρονισμένη προσπάθεια θέλουν να μας πείσουν ότι το σχολείο πρέπει να επανιδρυθεί και να γίνει ένα ΝΕΟ σχολείο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής του μνημονίου και της τρόικας.

Ένα νέο Σχολείο, του οποίου σκοπός είναι ο μαθητής να ξέρει τα απαραίτητα (γραφή, ανάγνωση, λίγα αγγλικά, λίγο υπολογιστές), για τις δουλειές του ποδαριού που προσφέρει το Μνημόνιο, ως προοπτική της νεολαίας. Την ίδια στιγμή το γυμνάσιο και το λύκειο ασφυκτιούν από την παπαγαλία και μια γνώση που μοιάζει περισσότερο με ασύνδετες πληροφορίες. Φοβούνται τους ορίζοντες και την απελευθέρωση της σκέψης που ανοίγει η παιδεία, φοβούνται μια νεολαία με ελεύθερο φρόνημα και όραμα που θα αμφισβητήσει το μονόδρομο μιας χώρας υποταγμένης στη σωτηρία των τραπεζών.

Η Δημόσια Παιδεία, η Υγεία, το Κράτος Πρόνοιας, τα εργασιακά δικαιώματα γίνονται όλα θυσία στον βωμό των «αγορών». Έχουμε νιώσει όλοι, βαθιά στην τσέπη μας, ότι η δωρεάν εκπαίδευση κατάντησε σύγχρονος μύθος. Το κράτος όλο και περισσότερο διαθέτει μόνο τα στοιχειώδη κι όλα τα υπόλοιπα καλούνται να τα καλύψουν οι γονείς. Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι οι νέες καταργήσεις-συγχωνεύσεις, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που ετοιμάζει το Υπουργείο, τα σχολεία χωρίς βιβλία, η κατάργηση δομών όπως οι βιβλιοθήκες, οι στοιβαγμένοι μαθητές σε τριαντάρια τμήματα.

Το μέλλον που ετοιμάζουν για τους μαθητές, τα παιδιά μας, εκείνο της φτώχειας, του ανταγωνισμού και της υποτέλειας δεν τους αξίζει και δεν πρέπει να το δεχτούμε. Εμείς, δάσκαλοι και γονείς, θα αγωνιστούμε να τους μεταδώσουμε την πίστη στα ιδανικά της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Τα κοινωνικά μας δικαιώματα μόνο εμείς μπορούμε να τα υπερασπιστούμε. Η υπεράσπιση της παιδείας ως δημόσιου αγαθού και κοινωνικού δικαιώματος, δωρεάν για όλους περνά από την ανατροπή της πολιτική τους που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και στη διάλυση όσων έχουμε χτίσει μέχρι τώρα με ιδρώτα και αίμα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τη συμπαράταξη όλων μας, σε ένα αρραγές μέτωπο εργασίας και εκπαίδευσης. Εκεί να συναντηθούμε μέσα από τους δρόμους του συλλογικού αγώνα με τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.
Σας καλούμε όλους στο κτίσιμο ενός κοινωνικού μετώπου για να αντιμετωπίσουμε τώρα την επίθεση που δεχόμαστε.

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην συγκέντρωση την Κυριακή 12/2 στις 5μ.μ.
στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης.

 

Σχολιάστε