Δήμος Κοζάνης: Τι αναφέρει για την παύση λειτουργίας του Ληξιαρχείου Αιανής



Με φόντο τις αντιδράσεις που προέκυψαν αναφορικά με τη συγχώνευση του Ληξιαρχείου Αιανής, ο Δήμος Κοζάνης προχώρησε σε επίσημη απάντηση, διευκρινίζοντας τη στάση του επί του θέματος.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμος επισημαίνει ότι η διαδικασία παύσης λειτουργίας του Ληξιαρχείου είχε ήδη γνωστοποιηθεί στους Προέδρους της περιοχής από τον Νοέμβριο του 2024, τόσο μέσω εγγράφων όσο και με δια ζώσης συνάντηση.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από αναφορά σε σχετικά έγγραφα και συναντήσεις, με στόχο να δοθούν διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα της ενημέρωσης και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του Δήμου Κοζάνης:

«Δήμος Κοζάνης για Ληξιαρχείο Aιανής: «Οι Πρόεδροι της περιοχής γνώριζαν από τον Νοέμβριο του 2024 για τη δρομολογούμενη παύση λειτουργίας του Ληξιαρχείου»
Βάσει των παρακάτω επίσημων εγγράφων, που δεν χωρούν αμφισβήτηση, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι όλοι οι Πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Αιανής γνώριζαν πολύ καλά από τις 25 Νοεμβρίου του 2024 για τη δρομολογούμενη παύση λειτουργίας του Ληξιαρχείου Αιανής, όπως ενημερώθηκαν τότε με επίσημη επιστολή από το Γραφείο Δημάρχου.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσης και δια ζώσης συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης για το ίδιο θέμα στο γραφείο του, με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων της περιοχής, όπου στη σύσκεψη τονίστηκε από πλευράς του Δημάρχου, η ανάγκη παύσης του Ληξιαρχείου.
Συνεπώς, οι αναφορές ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε για το εν λόγω ζήτημα, πριν σταλεί στις 2 Δεκεμβρίου 2024 η επιστολή περί συγχώνευσης των ληξιαρχείων, δεν ευσταθούν, σύμφωνα και με τα επίσημα έγγραφα, που παραθέτονται.
Αντιθέτως, η ενημέρωση, και όχι μόνο μία φορά, έγινε τόσο εγγράφως όσο και δια ζώσης και σίγουρα 8 ημέρες πριν την αποστολή της επιστολής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται!»

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.