Ποιες πολιτισμικές συγκρούσεις φανερώθηκαν κατά την νίκη με 3-0 της Αγγλίας επί της Ελλάδας στο Nations League



Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη ποδοσφαιρικά γεγονότα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων, με το Nations League να αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις εθνικές ομάδες να ανταγωνιστούν και να διακριθούν στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Παρόλο που η εθνική ομάδα της Ελλάδας γνώρισε την ήττα απέναντι στην Αγγλία, η πορεία της στη διοργάνωση δεν σταματά εδώ. Στόχος της είναι η άνοδος στη Λίγκα Α, όπου θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία. Αν και οι αποδοσεις νικητη Nations League ευνοούν τις παραδοσιακές δυνάμεις, η ελληνική ομάδα φιλοδοξεί να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόλογο αντίπαλο για τα μεγάλα φαβορί, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ας δούμε τι έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Nations League, όπου στα μέσα Νοεμβρίου η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Δυστυχώς, η έκβαση του αγώνα δεν ήταν θετική για τη χώρα μας και αυτό το αποτέλεσμα ανάδειξε πολλές πολιτισμικές – και όχι μόνο – διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τι πρέπει να ξέρετε για το Nations League

Όμως, ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το Nations League είναι η πιο πρόσφατη διοργάνωση που δημιούργησε η UEFA, αφού οι πρώτοι αγώνες ξεκίνησαν μόλις το 2018. Αυτό το πρωτάθλημα δημιουργήθηκε με κύριο στόχο να αντικαταστήσει τους φιλικούς αγώνες που διεξάγονταν παλιά μεταξύ των εθνικών ομάδων που ήθελαν να πάρουν μέρος στο Euro.

Έτσι, οι ομάδες που βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του Nations League προκρίνονται απευθείας στο Euro.

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αγγλία

Η εθνική ομάδα της χώρας μας, πέρα από έντονο αίσθημα συνεισφοράς, έχει μία αξιοσημείωτη πορεία στο Nations League, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες απέναντι σε άλλες ομάδες όπως η Ιρλανδία και η Φινλανδία. Ενώ στον πρώτο αγώνα της εθνικής μας ομάδας ενάντια στην εθνική ομάδα της Αγγλίας η χώρα μας κατάφερε να επικρατήσει με 2-1, δεν συνέβη το ίδιο και στον αγώνα που έγινε στις 14/11 όπου η χώρα μας γνώρισε την ήττα με 3-0.

Αυτός ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ και έδειξε από πολλές απόψεις την υπεροχή της Αγγλικής ομάδας. Με αυτήν τη νίκη, η Αγγλία κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων

Εντός του αγωνιστικού χώρου, η χώρα μας φάνηκε να δυσκολεύτηκε αρκετά να συμβαδίσει με τους γρήγορους ρυθμούς της Αγγλίας με αποτέλεσμα να μένει πίσω σε πολλές φάσεις.

Η Αγγλία έκανε μία εξαιρετική αρχή από το έβδομο κιόλας λεπτό με το γκολ του Γουάτκινς δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη να κερδίσει. Μετά από μία σειρά λαθών της Ελλάδας, ο Οδυσσέας Βλαχόδημος έβαλε ένα αυτογκόλ στο 77’ χαρίζοντας στην Αγγλία ένα μεγαλύτερο προβάδισμα. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ο Κέρτις Τζόουνς κατάφερε να πετύχει άλλο ένα γκολ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

Πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών

Πέρα από το βαθμολογικό αποτέλεσμα, η σαρωτική νίκη της Αγγλίας κατέδειξε πολλές διαφορές ανάμεσα στην κουλτούρα των δύο χωρών και στη στρατηγική που χρησιμοποίησαν.

Αρχικά, υπήρχαν πολλά παράπονα από την πλευρά των φιλάθλων αναφορικά με την οργάνωση του αγώνα. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, υπήρχε λίγος έλεγχος και προστασία των φιλάθλων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετές εντάσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα είδαμε αρκετά δημοσιεύματα στον ξένο τύπο σχετικά με την αδυναμία προστασίας των φιλάθλων και τις φασαρίες που δημιουργήθηκαν, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα θετικό για τη φήμη της χώρας μας.

Η δυναμική της Αγγλίας στον αγώνα

Η Αγγλία είναι μια σπουδαία ποδοσφαιρικά χώρα, με μεγάλο παρελθόν, που έχει αναδείξει εξαιρετικούς παίκτες.

Σε αυτόν τον αγώνα με την Ελλάδα έδειξε από νωρίς ότι δεν αστειεύεται και ότι είναι αποφασισμένη να κερδίσει. Βασίστηκε σε μια αρκετά πιεστική τακτική, η οποία δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην εθνική μας ομάδα. Ο προπονητής Λι Κάρσλεϊ αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους παίκτες του σε ένα γρήγορο παιχνίδι, όπου οι Άγγλοι είχαν μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Η καλή προσπάθεια της Ελλάδας

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα φάνηκε από την αρχή του αγώνα να είναι κουρασμένη, ενώ έπαιζε κυρίως αμυντικά, ενάντια σε μια πολύ δυναμική Αγγλία. Είχε μία καλή προσπάθεια για γκολ στο 25’ του αγώνα, αλλά κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, η Ελλάδα έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει εύκολα την μάχη και προσπάθησε να παίξει ένα πιο δυνατό παιχνίδι με περισσότερη πίεση στους Άγγλους, κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας δε σημειώθηκε κανένα γκολ υπέρ της χώρας μας.

Τα επόμενα αγωνιστικά βήματα της εθνικής μας ομάδας

Παρότι η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει μια υψηλή βαθμολογία και έχει τους ίδιους βαθμούς με την Αγγλία, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας δεν πηγαίνει αμέσως στην επόμενη φάση. Αντίθετα, έχει ακόμα μία ευκαιρία για πρόκριση, αφού θα κληθεί να αναμετρηθεί στα playoffs που θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των άλλων αγώνων.

Ας μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για τη χώρα μας, που κατά τα άλλα έχει δείξει μια πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση με πολλές νίκες. Όμως, η ομάδα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να εξετάσει νέες στρατηγικές που θα ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ παιχνιδιού που έχει η αντίπαλη ομάδα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ποιες πολιτισμικές συγκρούσεις φανερώθηκαν κατά την νίκη με 3-0 της Αγγλίας επί της Ελλάδας στο Nations League

  1. Δεν εχουμε μαθει το γρηγορο παιχνιδι αμεσης πασας της μπάλας ως εθνικη ελλαδος.Εινσι καταλοιπο και το πως παιζουμε στο πρωταθλημα μας. ανουμε σουτ στα τυφλε οταν ειμαστε μικρη περιοχη και φεν κοιταμε να μοιρασουμε την μπαλα σε οποιον ειναι διαθεσιμοε πιο κοντα στην εστια.Δεν εχουμε υπομονη οταν ειμαστε μικρη περιοχη .Οχι ευκαιριακα σουτ και σεντρες.Πιο συγκεντρωμενοι πρεπει να ειμαστε κοντινες μπαλιες οχι τριπλες περασματα εκει που δεν παιρνει.Εξυπνη μπαλα. Επειδη μοιραζανε την μπαλα γρηγορα δεν την χανανε οι αγγλοι και πιεζαν την κατειχαν και φτανανε στον σκοπο τους.Δυστυχως ειδικα παιχτες εθνικης που δεν παθζουν στο εξωτερικο δεν μαθαινουνε το γρηγορο συστηματικο παιχνιδι.καλες επιτυχιες.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.