Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Δυτική Μακεδονία



Η παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή μας, αν κάτι σηματοδοτεί, είναι η πιο αποφασιστική προώθηση της αντεργατικής -αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε, την επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Επιβεβαίωσε ότι η ψήφος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές « θα της δώσει μια παραπάνω ώθηση για να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα στον δρόμο αυτών των μεγάλων αλλαγών» όπως ανέφερε.

Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική της Ε.Ε έχει αφήσει το αποτύπωμα της στην περιοχή. Μόνο που το αποτύπωμά αυτό είναι η ενεργειακή φτώχια, η ανεργία και η μετανάστευση, η καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ , το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, η ερημοποίηση κ.α.

Η προσπάθεια να παρουσιάσει μια «μαγική εικόνα» για το  Μαμάτσειο Νοσοκομείο το «οποίο επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται» προσκρούει στην άθλια πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας με την υποστελέχωση που έχει οδηγήσει κλινικές στα όρια τους (π.χ.ΜΕΘ, Παιδιατρική κ.α). Κρύβει ότι διαμορφώνει υποδομές με χρήματα από την φοροαφαίμαξη του λαού για να στεγάσει τις ιδιωτικοποιημένες και εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Οι διακηρύξεις για ψηφιακούς πίνακες , για ψηφιακό φροντιστήριο όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση για τους μαθητές των εργατικών -λαϊκών οικογενειών αλλά εντάσσονται στην πολιτική μεγαλύτερης διαφοροποίησης των σχολείων και ένταση των ταξικών φραγμών. Η αναφορά δεν είναι τυχαία στην περιοχή μας που αποτελείται από ορεινό όγκο με πολλές μικρές κοινότητες και μεγάλες αποστάσεις. Στη λογική κόστους – οφέλους σκοπεύουν να απαλλάξουν το κράτος από την ευθύνη να εξασφαλίσει δια ζώσης εκπαίδευση για τα παιδιά όλου του λαού.

Αποκαλυπτικός ήταν και όσον αφορά τη ΔΕΗ Α.Ε. Υπεραμύνθηκε την πολιτική που έχει εκτινάξει τα κέρδη των μετόχων της, πάνω στα σμπαράλια των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια στο ρεύμα κ.α.

Διαφήμισε την φθηνή θέρμανση από την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Φλώρινα την στιγμή που κλείνουν τον σύγχρονο ΑΗΣ Μελίτης ακυρώνοντας την δυνατότητα να έχει πρόσβαση η περιοχή σε φθηνή τηλεθέρμανση.

Οι αναφορές στις αστειότητες με την επιστολή του στην Κομισιον για την ακρίβεια , βάζοντας το «λύκο να φυλάει τα πρόβατα», δεν απαντάει στις αγωνίες των χιλιάδων εργαζόμενων που εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, των βιοπαλαιστών αγροτών που δίνουν την μάχη για την επιβίωση ,των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που τους τσακίζει η φοροαφαίμαξη.

Τα «αποφασιστικά μηνύματα» προς τους γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας για την υλοποίηση της «συμφωνίας των Πρεσπών», η διαφήμιση του κοινού πολεμικού ταμείου της Ε.Ε,  σηματοδοτούν την πιο αποφασιστική προώθηση των Νατοϊκων σχεδιασμών στα Βαλκάνια που βάζουν το λαό μας σε μεγάλους κίνδυνους.

Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα ,είναι η ανάγκη για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις προσεχείς ευρωεκλογές , ώστε να δεχτεί πλήγμα η πολιτική της Ε.Ε και η κυβέρνηση της Ν.Δ ως σημερινού διαχειριστή των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της.

Ο λαός έχει ανάγκη από ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ την ώρα που οι δεσμεύσεις της Ε.Ε είναι εδώ, η χώρα μας συμμετέχει σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους,  προωθούνται η παραπέρα εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας ως προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, την ώρα που η οικονομία της Ε.Ε μετατρέπεται σε πολεμική φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό μας.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι , θα τον ενημερώνει για τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, θα μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας το δρόμο  για να σπάσουν τα δεσμά της Ε.Ε και της εκμετάλλευσης.

Κοζάνη 21/5/2024

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.