Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Κυβερνητική «ενεργειακή» φιέστα στα Κοίλα



Πέμπτη 23/5/ ώρα 17.00 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα

Την ώρα που ο λαός της περιοχής μας στενάζει από την ενεργειακή φτώχια, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς καθηλωμένους και ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας , την ώρα που βουνά, λαγκάδια και νερά της περιοχής καταστρέφονται από την τοποθέτηση βιομηχανικής κλίμακας “ΑΠΕ”, κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και επιχειρηματικοί όμιλοι διοργανώνουν Βαλκανικό Ενεργειακό Forum στον τόπο του εγκλήματος.

Σκοπός της φιέστας που θα πραγματοποιηθεί στα Κοίλα 23 -25 Μάιου είναι η προώθηση των επιχειρηματικών σχεδίων των ενεργειακών κολοσσών και η προώθηση της αυταπάτης ότι η μετάβαση προς τις ΑΠΕ μέσω πολιτικών που είναι ενάντια στην κοινωνία, μπορεί να επιλύσει όλα τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά της προβλήματα.

Αυτόν τον σκοπό αναδεικνύουν οι θεματικές του forum που βγάζουν λάδι την πολιτική της Ε.Ε και της «πράσινης μετάβασης».

Οι αγωνία τους για την προώθηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων, για την εξασφάλιση των κερδών τους δεν αφορούν εμάς. Τα κέρδη τους βασίζονται στη θυσία των αναγκών μας. Για τα κέρδη τους μας εξαθλιώνουν, θυσιάζουν το περιβάλλον και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτού του είδους τις φιέστες! Ο δικός μας δρόμος είναι εκείνος του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή. Αγώνας για ενέργεια και θέρμανση προσιτή σε όλους, για αυξήσεις στους μισθούς και για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αγώνας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Απέναντι σε αυτήν την φιέστα καλούμε σε κινητοποίηση στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης την Πέμπτη 23/5 στις 17:00, προκειμένου να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή.

 

Κοζάνη 22/5/2024

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.