Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης



Αντιπροσωπία του Δήμου Βοΐου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή, επισκέφθηκε και φέτος τους Δήμους Αποκορώνου από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως και την Δευτέρα 20 Μαΐου και παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης (1895-1896).

Το Σάββατο, η αντιπροσωπία συμμετείχε, στην εκδήλωση μνήμης στο Τσιβάρα Αποκορώνου για τον Επίσκοπο Αγαθάγγελο Ξηρουχάκη, καθώς και στην εκδήλωση για την Διεθνή Μέρα Μουσείων που έγινε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου.

Την Κυριακή, η αντιπροσωπία παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο μνημείο της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης στο Βάμο (ιστορική έδρα του Δήμου Αποκορώνου) για την επέτειο της Πολιορκίας του Κάστρου του Βάμου (3-18 Μαΐου 1896). Ο Δήμαρχος Βοΐου κατάθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα της Μάχης της Σιάτιστας και της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης Λεωνίδα Παπαμαλέκου, όπου απεύθυνε χαιρετισμό.

Την Δευτέρα ο Δήμαρχος Βοΐου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη. Επισκεφθηκε τον Δήμο Πλατανιά όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Βοΐου και των Δήμων Αποκόρωνα και Πλατανιά.

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί για την  φιλοξενία, τους Δήμους Αποκορώνου και Πλατανιά καθώς και  τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, συγχαίρει τους Κρήτες αδελφούς για τις επιτυχημένες επετειακές εκδηλώσεις και  εύχεται καλή αντάμωση στο Βόιο το Νοέμβριο.

https://eparxiakofos.gr/ekdilosi-mnimis-iroon-ston-vamo/

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.