«Οι βιβλιοθήκες στην καρδιά μιας δημοκρατικής κοινωνίας»: Εκδήλωση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη



Στο πλαίσιο της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σας προσκαλεί στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Οι βιβλιοθήκες στην καρδιά μιας δημοκρατικής κοινωνίας», την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα Διάλογος – Περίπτερο 14 – ΔΕΘ – HELEXPO.

Συντονίζει ο Γιάννης Κεσσόπουλος, Δημοσιογράφος

Συμμετέχουν:

-Ιωάννης Τροχόπουλος, Επικεφαλής του Οργανισμού FutureLibrary

-Ελένη Σίγγου, Senior Collection Management & Development Librarian, University of Nicosia, Library & Information Centre, Κύπρος

-Κατερίνα Ρουμελιώτη, Επικεφαλής EuropeDirectΚεντρικής Μακεδονίας

-Δάφνη Μιχαηλίδου (Daphne Michailidou), Head Librarian, GBS | Library Team, UK

-Δαμιάνα Κουτσομίχα, Προϊσταμένη βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Οι βιβλιοθήκες θεωρούνται προπύργια της δημοκρατίας καθώς παρέχουν δωρεάν, απεριόριστη και ίση πρόσβαση στην πληροφορία. Παρέχουν ασφαλείς χώρους για δημόσιο διάλογο δίνοντας βήμα στο κοινό να συμμετέχει σε διαδικασίες διακυβέρνησης και πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο το κοινό των βιβλιοθηκών μπορεί να παρακολουθεί το έργο των εκλεγμένων αξιωματούχων του και να επωφελείται από τα δεδομένα που συλλέγονται και διαδίδονται από τους φορείς χάραξης δημόσιας πολιτικής. Επίσης, παρέχουν ευκαιρίες στους πολίτες να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες κάθε είδους και να τις αξιοποιήσουν αποτελεσματικά. Οι δημοκρατίες χρειάζονται τις βιβλιοθήκες. Το ενημερωμένο κοινό αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο της δημοκρατίας, καθώς οι βιβλιοθήκες διασφαλίζουν την ελευθερία έκφρασης, ανάγνωσης, προβολής, και συμμετοχής στα κοινά.

Η Στρογγυλή Τράπεζα οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης και το ΠΕΤ Βορείου Ελλάδος, το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και το Εργαστήριο ΜεταΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων του ΔΙΠΑΕ και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης.

 

Σας Περιμένουμε!

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.