Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα ‘Κοινωνικός τουρισμός 2024’ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι



Κοινωνικός τουρισμός 2024 αίτηση: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σύντομα και πιο συγκεκριμένα προς το τέλος Μαΐου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της ΔΥΠΑ. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι πήραν voucher από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» αλλά και όσοι ήταν πέρσι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού. Το πρόγραμμα επιδοτεί έως και 100% διαμονή σε τουριστικά καταλύματα που επιλέγονται από τη λίστα των συμμετεχόντων. Οι διανυκτερεύσεις είναι από 1 έως 6 και φτάνουν έως και 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω. Το μάξιμουμ των 12 δωρεάν διανυκτερεύσεων είναι σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Όσο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αυτά καλύπτονται ως εξής:

– δωρεάν για άτομα με αναπηρία

– συμμετοχή 20% οι πολύτεκνοι

– συμμετοχή 25% οι υπόλοιποι

Τα εισοδηματικά κριτήρια
Έως 30.000 ευρώ είναι το εισόδημα για όλους. Για τους μακροχρόνια ανέργους, τα εισοδηματικά κριτήρια ορίζονται ως εξής:

– άγαμοι: έως 16.000 ευρώ

– έγγαμοι: έως 24.000 ευρώ (+ 3.000 ευρώ ανά παιδί)

Σημειώνεται πως, στο φετινό πρόγραμμα, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:
– εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ). Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

www.alphafreepress.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.