Στα 13,50 φέτος το αρνί και το κατσίκι στα κρεοπωλεία της Κοζάνης -Το 1/3 αγοράζει ολόκληρο αρνί -Προσοχή στα φθηνά κρέατα – Τι λέει ο πρόεδρος των κρεοπωλών του Δήμου Κοζάνης



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR
Στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι πωλείται το αρνί και το κατσίκι στα κρεοπωλεία της Κοζάνης . 
Στα 13,50 ευρώ το κιλό θα βρουν οι καταναλωτές στα κρεοπωλεία το παραδοσιακό για το Πασχαλινό τραπέζι αρνί και  κατσίκι, ενώ  σε σχέση με πέρυσι η τιμή του αρνιού βρισκόταν στα ίδια επίπεδα .
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στα κρεοπωλεία της Κοζάνης, αφού οι καταναλωτές ήδη έχουν κάνει τις παραγγελίες τους από 2-3 εβδομάδες νωρίτερα ,όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος των κρεοπωλών του Δήμου Κοζάνης Κοζάνης κ.Θωμάς Γκιάτας .
Η προέλευση των αρνιών που διατίθενται στα κρεοπωλεία της Κοζάνης, είναι εγχώρια και μάλιστα προέρχονται από κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού Κοζάνης. Το γεγονός αυτό παρέχει ασφάλεια προς τους καταναλωτές, ενώ υπήρξε επάρκεια για την κάλυψη και τη ζήτηση του αρνιού.
Η τιμή του οβελία, καθορίζεται ρητά από την ηλικία του πρωτίστως, αλλά και από το βάρος του, γεγονός που παρασύρει τους καταναλωτές όταν συναντούν ένα φθηνό αρνί ή κατσίκι, λόγω του ότι  είναι οικονομικό, αλλά στην ουσία είναι μεγαλύτερης ηλικίας και ενδεχομένως αμφιβόλου προελεύσεως .
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το  1/3 σχεδόν του κόσμου,αγοράζει ολόκληρο αρνί ή κατσίκι,  σύμφωνα με την κατανάλωση που υπάρχει  στα κρεοπωλεία, ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν κομμάτια , γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές είναι “εγκρατείς” στην αγορά και την τελική κατανάλωση των κρεατικών, ακόμα και αν πρόκειται για το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα .

Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, στα κρεοπωλεία της Κοζάνης παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στην αγορά και άλλων κρεατικών,, όπως, χοιρινά κρέατα, σουβλάκια, σουτζουκάκια κλπ .

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Γκιάτα, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το τι αγοράζουν.

“Ο κόσμος καλό θα είναι να προτιμά τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της γειτονιάς , όπου έχει αναπτυχθεί μία σχέση εμπιστοσύνης ,

Μια φθηνή τιμή, ενδεχομένως να εγκυμονεί κίνδυνο για αμφιβόλου προελεύσεως  και ποιότητας προϊόντα.

“Διευκολύνουμε τους πελάτες μας και  όλη την κατάσταση με τις ανατιμήσεις των τιμών στα ράφια. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο τι αγοράζει, μια προσφορά μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και κυρίως για προϊόντα που μπαίνουν στο τραπέζι μας”.

“Ότι δίνεις, παίρνεις …Μια φθηνή τιμή θα πρέπει να μας προβληματίσει”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Θωμάς Γκιάτας .

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.