Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας κατέκτησε την κορυφή του ETSE Goals Awards 2024



Στόχοι των βραβείων ήταν:

– η Αναγνώριση του έργου των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών κέντρων από τις χώρες-εταίρους που συμμετέχουν στο έργο ETSE-Goals, τα οποία εμπλέκουν τους νέους σε έργα με αντίκτυπο στο κοινωνικό περιβάλλον και πλαίσιο.

– Να αναγνωρίσουν την ικανότητα των νέων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν λιγότερες ευκαιρίες, να προκαλούν θετικές αλλαγές στο περιβάλλον, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

– Να αναγνωρίσουν και να δώσουν προβολή στις ποιοτικές εκπαιδευτικές πρακτικές ως εργαλεία για την εκπαιδευτική επιτυχία και την κοινωνική δέσμευση, ενθαρρύνοντας τη διάδοση και την εφαρμογή τους.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας με το δικό του έργο “ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ” έλαβε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού.

Τη δεύτερη θέση  έλαβε η πρόταση-πρόκληση του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, “Green out of the box”.

Το βίντεο του σχολείου για την αποδοχή της βράβευσης: https://www.youtube.com/watch?v=75EBeBoSSaI

‘Το πρόγραμμα ETSE Goals Erasmus+ (www.etse-goals.eu) στοχεύει στη συλλογή καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας και την ενσωμάτωση των ΣΒΑ στη μαθησιακή διαδικασία για τη δια βίου μάθηση αλλά και για όλες τις διαφορετικές βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Επικεφαλής του έργου είναι ο ACES (Andalusian Association of Social Economy Teaching Centres) Ισπανία, ενώ συμμετέχουν οι εταίροι Fundación Escuela Andaluza de Economía Social (FEAES) επίσης από την Ισπανία, ο οργανισμός Varna Economic Development Agency (VEDA) από την Βουλγαρία, ο φορέας Entrepreneurship Support Foundation (JOIN4CS) από την Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός φορέας Pistes-Solidaires από την Γαλλία’. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.