Άσκηση ετοιμότητας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Κοίλα Κοζάνης για διαρροή αερίου και πυρκαγιάς από τη ΔΕΠΑ



Άσκηση ετοιμότητας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 στις 9.30 π.μ. στο πρατήριο Jetoil Χλιάπας FISIKON, στα Κοίλα Κοζάνης.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ με το Πυροσβεστικό Σώμα για τη διαχείριση έκτακτων συνθηκών. Σύμφωνα με το σενάριο, θα γίνει αντιμετώπιση διαρροής αερίου και πυρκαγιάς στο πρατήριο, κατά τη διάρκεια εργασιών, καθώς και απεγκλωβισμός τραυματισμένου εργαζόμενου, μέλους του συνεργείου.

Σκοπός της άσκησης αυτής, είναι η δοκιμασία της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού των πρατηρίων στην αντιμετώπιση διαρροής αερίου και πυρκαγιάς, ο έλεγχος αξιοπιστίας της υλικοτεχνικής υποδομής και των μέσων που διατίθενται, καθώς και η αξιολόγηση της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης κατά την εφαρμογή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.