Πατινάδα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Ανάμεσα στους μουσικούς και μαθητές της ‘Πανδώρας’ και του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης- Δείτε το βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε κατοίκους και περαστικούς της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, μία παρέα μουσικών από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.

Οι ομάδα μουσικών συνεννοήθηκαν μεταξύ τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να δώσουν μια ξεχωριστή νότα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ντύνοντας την ατμόσφαιρα με ηχοχρώματα παραδοσιακής μουσικής, με σκοπό να ανεβάσουν τη διάθεση του κόσμου.

Ανάμεσα στους μουσικούς βρέθηκαν και μαθητές από τη Δημοτική ‘Φιλαρμονική’ Πανδώρα’ και το Δημοτικό Ωδείο της Κοζάνης. 

Με σημείο συνάντησης την οδό Αγίου Δημητρίου η ομάδα των μουσικών ξεκίνησε την πατινάδα με παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο περνώντας από διάφορα σημεία όπως την πλατεία Εργατικού Κέντρου, στους δρόμους γύρω από την Ρωμαϊκή Αγορά και το Μπιτ Μπαζάρ, την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι και τον Λευκό Πύργο.

Τα τραγούδια και οι σκοποί δεν άργησαν να ενώσουν τον κόσμο για χορό.

Οι συμμετέχοντες σημειώνουν πως ‘κέρδισαν τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του κόσμου από την πρώτη στιγμή, ενώ η απήχηση και συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων στον χορό  ήταν μεγάλη και σύντομα η ιδέα αυτή θα επαναληφθεί’.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.