Ευχαριστήριο ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης προς Δνση Αστυνομίας Κοζάνης, IPA και Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Δυτικής Μακεδονίας



Οι μαθητές/τριες, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Άνω Κώμης Κοζάνης, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, την τοπική διοίκηση Κοζάνης της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας για την τιμή της πρόσκλησης και συμμετοχής, στην εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αυτισμό, που πραγματοποιήθηκε στις 02/04/2024 στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση-περιήγηση των μαθητών/τριών και μελών της Ομοσπονδίας στους χώρους του Αστυνομικού Μεγάρου και ενημέρωση για τις υπηρεσίες της αστυνομίας προς τους πολίτες.

Ως ανατροφοδότηση, ο διευθυντής ΕΝΕΕΓΥΛ τόνισε στους αστυνομικούς για τα ελλείμματα στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την επικοινωνία που δημιουργεί η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και ειδικότερα η Κοινωνική Λειτουργός του ΕΝΕΕΓΥΛ με εισήγησή της, παρουσίασε την ανάγκη αναλυτικής καθοδήγησης των ατόμων με ΔΑΦ κατά τη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών τους από την Ελληνική Αστυνομία , αναφορικά με τους τρόπους προσέγγισης , αποτελεσματικής επικοινωνίας και συμπεριφοράς των αστυνομικού προσωπικού προς τα άτομα με ΔΑΦ.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ως συστατικό στοιχείο ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και δηλώνουμε συμπαραστάτες σε μελλοντικές δράσεις και προγραμματισμούς σχεδίων και παρεμβάσεων, που συμβάλλουν σε ανοιχτές, χωρίς διακρίσεις, συνεργασίες κοινωνικής ένταξης  ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας , Ταξίαρχο κ. Σπανούδη Κωνσταντίνο για την εγκάρδια ομιλία του, το Διευθυντή της Δ/σης Αστυνομίας Κοζάνης , Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιότσια Ηλία, για το ζεστό καλωσόρισμα των μαθητών/τριών μας, για την ευκαιρία του προγράμματος ενημέρωσης, για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις , καθώς και το σύνολο των αστυνομικών υπάλληλων για την άψογη προσέγγιση, κατανόηση και ενσυναίσθηση που επέδειξαν.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.