Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης σε Διεθνές Συνέδριο για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών



Αντιπροσωπεία του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης με τον Διευθυντή Παππά Μιχαήλ και τον Υποδιευθυντή Βόμβα Αναστάσιο συμμετείχε πριν λίγες μέρες στο 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη διδακτική της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Αλέξινατς της Σερβίας, έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δημάρχου της πόλης.

Εισηγητές και σύνεδροι από χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης συζήτησαν θέματα που αφορούν στη διδακτική του μαθήματος της Φυσικής και της Αστρονομίας, ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για τη παιδαγωγική των Φυσικών επιστημών, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, ενώ στον χώρο του συνεδρίου υπήρχε επίδειξη πειραματικών εργασιών των μαθητών και έκθεση βιβλίων φυσικής. Στο τέλος του συνεδρίου υπήρξε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και για τη διδακτική της Φυσικής και τα προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρξαν επαφές, συζητήσεις, ανταλλαγή εμπειριών, διάθεση για διμερείς – πολυμερείς συνεργασίες και πρόθεση αδελφοποιήσεων σε επίπεδο σχολικών μονάδων.

Τέλος, οι σύνεδροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.