Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: «Αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα….»



Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» διοργάνωσε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών για το θέμα αυτό. Παρόντες και ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν ο κ. Θεόδωρος Πήττας Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Δημήτριος Τουρλούμης, Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας, η κ. Τατιάνα Ώττα, Αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας, ο κ. Ιωάννης Κουζιώνης, Κτηνίατρος του Δήμου Βοΐου και ο κ. Βασίλειος Γκουτζιαμάνης, Δημοτικός Αστυνόμος.

Ο Αντιδήμαρχος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο του θέματος καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Βοΐου για την προστασία και ευημερία των αδέσποτων ζώων. Οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας παρουσίασαν τις μορφές κακοποίησης ζώων και τους τρόπους καταγγελίας αλλά και αντιμετώπισής τους. Ο δημοτικός αστυνόμος ανέλυσε τους τρόπους με τους ποίους πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα ζώα και τόνισε ότι όταν αγαπάμε τα ζώα, η υποχρέωση γίνεται φροντίδα γι αυτά. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και επιλύθηκαν απορίες για θέματα σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, για τη φροντίδα και την προστασία τους.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση γιατί με τη συμμετοχή τους αυτή συμβάλλουν στη δημιουργία μελλοντικών πολιτών γεμάτων ενσυναίσθηση και ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.