Καταγγελία για προσπάθειες εκφοβισμού μελών του «Συντονισμού» εκ μέρους της αστυνομίας



Εκ μέρους των 40 σωματείων, συλλογικοτήτων και των χιλιάδων αγωνιστών της Δυτικής Μακεδονίας που πλαισιώνουν τον «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ενάντια στην άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ» καταγγέλλουμε τις «κατ` οίκον» επισκέψεις αστυνομικών δυνάμεων σε αγωνιστές μέλη του συντονισμού.

Εκ μέρους μας αυτό εκλαμβάνεται ως προσπάθεια εκφοβισμού όλων των αγωνιστών που παλεύουν ενάντια στην καταστροφή των βουνών μας από μια χούφτα καταπατητές των ενεργειακών ομίλων με μοναδικό σκοπό τα κέρδη τους.

Εκτός των άλλων φαίνεται πως η αστυνομία είναι σε ανοιχτή ακρόαση με την «Εταιρεία» την οποία πληροφόρησε ότι το έδαφος είναι ελεύθερο ούτως ώστε να πάει σήμερα, τελευταία μέρα πριν την απαγόρευση για να ρίξει μπετά στις βάσεις των ανεμογεννητριών

Είναι σαφές ότι τα μέλη του «Συντονισμού» δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες αλλά ούτε και έχουν καμία υποχρέωση να δίνουν πληροφορίες στις αστυνομικές δυνάμεις για τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις. Άλλωστε υπάρχουν συλλογικότητες που έχουν πάρει αποφάσεις γι αυτές τις κινητοποιήσεις και η ατομικές επισκέψεις δεν μπορεί να έχουν άλλο σκοπό πέραν της προσπάθειας τρομοκράτησης των αγωνιστών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις της Περιοχής θα έπρεπε να τηρήσουν το απαγορευτικό που υπήρχε όλο το χειμώνα για εργασίες σε αιολικό στη θέση Δούκας στο Βίτσι. Το απαγορευτικό αφορούσε την προστασία των αρκούδων κατά τη χειμερία νάρκη. Αντί αυτού επέτρεψαν να γίνονται εργασίες υψηλής όχλησης για την εγκατάσταση αιολικού που είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσουν πρόωρα οι αρκούδες και να κάνουν ζημιές σε πτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες της Περιοχής.

Καλούμε τις αστυνομικές δυνάμεις να αφήσουν αυτές τις πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και να επιβάλλουν τη νέα απαγόρευση που τίθεται σε ισχύ από αύριο το πρωί 6/4/24 και αφορά την αναπαραγωγή της ορνιθοπανίδας.

Οι καταπατητές των Ενεργειακών Ομίλων που με τις πλάτες των Κυβερνήσεων και της ΕΕ καταστρέφουν το Περιβάλλον σ` ολόκληρη τη Χώρα στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «πράσινης μετάβασης» δεν είναι αήττητοι!

Συνεχίζουμε αγωνιστικά, ενωτικά, αταλάντευτα, ανυποχώρητα.

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Κοζάνη 5/4/2024

Η Γραμματεία της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της άναρχης και υπέρμετρης εγκατάστασης ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.