Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων



Σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο της Αιανής αλλά και στο 5ο Δημοτικό της Κοζάνης, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων, η επικεφαλής της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης Ρίτα Κύργια και η υπεύθυνη του τμήματος φροντίδας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης Κέλλυ Στεφανίδου, ενημερώνοντας παιδιά και δασκάλους για τις ανάγκες και την προστασία των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με τον κτηνίατρο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Θεόφιλο Καντζόγλου.

Κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών δράσεων, όπου μοιράστηκαν φυλλάδια και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την προαγωγή της φιλοζωίας, μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ευαισθησία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και μαθαίνοντας για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και του πολιτισμού μας.

Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή, κοινοποίησε παράλληλα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Κοζάνης, το διαδικτυακό σεμινάριο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για τη σημερινή Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.