H Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στην Δυτική Μακεδονία



Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια μας μόνο έκπληκτους μπορεί να μας αφήσει.
Την στιγμή που όλος ο αγροτικός κόσμος περίμενε με ανυπομονησία απαντήσεις για τα αιτήματά του καθώς και δεσμεύσεις για την υλοποίηση τους, παρακολουθήσαμε έναν Υπουργό να εμφανίζεται ως επικοινωνιολόγος της Κυβέρνησης και να παρουσιάζει μια ρόδινη κατάσταση στον Αγροτικό κλάδο. Οι έχοντες ευθύνη για την ΚΑΠ στην χώρα μας αποτελούν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα για την πράσινη συμφωνία της ΕΕ και όχι η ανικανότητα των ίδιων. Έχοντας κοντή μνήμη ο Κ Υπουργός ξεχνάει ποιος έφερε, ποιος ψήφισε και ποιος δεν υλοποιεί την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Επί της ουσίας μια καλά στημένη εκδήλωση που μόνο τα αιτήματα των παραγωγών μας δεν ακούστηκαν. Ούτε μια απάντηση στα τοπικά ζητήματα, ούτε ένα μέτρο για την Περιφέρεια της <<δίκαιης μετάβασης>> καμία δέσμευση για του αλιείς της Λίμνης Πολυφύτου. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι «αστοχίες» στην κατανομή των επιδοτήσεων, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η συστηματική υποστελέχωση του οργανισμού έχουν δυσάρεστο τίμημα που δυστυχώς το επωμίζεται ο παραγωγός.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Κοινή Αγροτική Πολιτική παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο χάραξης Ευρωπαϊκής και Εθνικής Στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου.

Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών. Σε μια χρονική περίοδο, με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί και με τις κλιματικές μεταβολές να καταστρέφουν την παραγωγή, οι λάθος κυβερνητικοί χειρισμοί, μειώνουν το ήδη μικρό αγροτικό εισόδημα.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέχεται τις εγκληματικές αστοχίες του Υπουργού του. Οι Έλληνες αγρότες όμως όχι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.