«Ενότητα»: Η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη δικαιώνει τις επιλογές και αναδεικνύει τα επιτεύγματά μας!



Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε την ενθουσιώδη στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κυρίου Κοκκαλιάρη, απέναντι σε έργα και πρωτοβουλίες που παρέλαβε από τη δική μας αυτοδιοικητική περίοδο.

Αφορμή για την επισήμανση αυτή είναι η δημοσιότητα που δόθηκε στην παρουσία στην Κοζάνη τον εκπροσώπων των υποψηφίων αναδόχων για το έργο του ΣΔΙΤ στο Δήμο Κοζάνης, ένα έργο ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πετύχαμε με σημαντική προσπάθεια στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο: Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ την άνοιξη του 2022 και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Πέραν του γεγονότος αυτού, αξίζει να θυμίσουμε και άλλα δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Λίγο καιρό πριν, παρουσία της Δημοτικής Αρχής έγινε αγιασμός του εργοταξίου στο χώρο όπου ανεγείρεται το κτίριο της Δομής της Ηλιαχτίδας στη ΖΕΠ.

Έγινε αγιασμός σε ένα εργοτάξιο το οποίο είναι εν λειτουργία εδώ και μήνες, από το καλοκαίρι του 2023, σε ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μελετητικά, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του, υπογράφηκε η σύμβασή του και ξεκίνησε η κατασκευή του επίσης κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Κοζάνης παρέλαβε στις Βρυξέλλες το label με το οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης της Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης.

Ο ιδιαίτερα πανηγυρικός τρόπος με τον οποίο παρέλαβε την πλακέτα είναι ενδεικτικός της ικανοποίησης της νέας δημοτικής αρχής για το έργο που έκανε η προηγούμενη, δηλαδή εμείς.

Τα παραδείγματα αυτά προφανώς μας ικανοποιούν ιδιαίτερα, αφού επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις στρατηγικές μας στοχεύσεις γύρω από ζητήματα προτεραιότητας όπως η ένταξη του Δήμου Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης αλλά και η εξασφάλιση σημαντικών χρηματοδοτήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουμε συνολικά τις υποδομές του Δήμου και να αναδείξουμε το ρόλο της Κοζάνης στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Μια προσπάθεια που απέδωσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για έργα για το Δήμο από ανταγωνιστικά προγράμματα.Ιδιαίτερα το έργο του ΣΔΙΤ και το σύνολο των έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2024 ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν μία τεράστια παρακαταθήκη για τον Δήμο.

Για όλα τα προαναφερθέντα έργα και πρωτοβουλίες η νυν Δημοτική Αρχή δεν είχε καμιά απολύτως συμβολή, ο τρόπος όμως που τα επικοινωνεί μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, δικαιώνει τις επιλογές και αναδεικνύει τα επιτεύγματά μας, παρόλο που ποτέ δεν γίνεται αναφορά στην πατρότητά όλων αυτών.

Όσο για αυτό καθαυτό το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, αναμένουμε.

Μας είναι γνωστές οι προεκλογικές της δεσμεύσεις και υποσχέσεις και περιμένουμε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η υλοποίηση όλων αυτών.

Προς το παρόν βλέπουμε άλλα…

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.