Κοκκαλιάρης: «Προτεραιότητά μας η υλοποίηση του έργου ΣΔΙΤ καθώς περιλαμβάνει εκπαιδευτικές υποδομές και αθλητικές εγκαταστάσεις, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας» – Δείτε φωτογραφίες



Συνάντηση με τους υποψήφιους αναδόχους του μεγάλου έργου Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Δήμου Κοζάνης, προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Κοβεντάρειο, ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Βόμβα και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Κοκκαλιάρης, αφού υπογράμμισε τη σπουδαιότητα υλοποίησης του κομβικού αυτού έργου, το οποίο συνολικά περιλαμβάνει ένα πλήθος κατασκευαστικών δράσεων, όπως είναι η θεμελίωση νέων σχολικών κτιρίων, η δημιουργία καινούργιων αθλητικών εγκαταστάσεων και η ίδρυση του εμβληματικού Κέντρου Διάδοσης & Τεχνολογίας, επεσήμανε την αναγκαιότητα γρήγορης εκτέλεσής του.

Με το πέρας της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των εκπροσώπων των δύο εταιρειών στους χώρους, εντός και πέριξ του αστικού ιστού, όπου προβλέπεται να γίνει η ανέγερση των σύγχρονων υποδομών παιδείας και αθλητισμού, για την νεολαία του Δήμου μας.

Επισημαίνεται ότι το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ, περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά έργα που είναι: Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό, 9ο Νηπιαγωγείο, 14ο Νηπιαγωγείο, Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Νέο Κλείτο, Νέο ΕΠΑΛ και Νέο Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και «ψηφιακά» επαγγέλματα, Κλειστή Κολυμβητική Δεξαμενή στη ΖΕΠ και Κλειστά Γυμναστήρια στο 6ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο και, όπως προείπαμε, το Κέντρο Διάδοσης & Τεχνολογίας στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.